donderdag 7 juni 2018

Op het dak - Rotterdam

donderdag 7 juni 2018
 

Op donderdag om 13:25 zat ik samen met Laura een vriendin uit mijn klas tegenover onze engels leraar. Adrenaline door mijn lichaam maar wonderbaarlijk niet heel zenuwachtig. Die ochtend was ik met Laura al naar de stad geweest en hadden we een leuke ochtend gehad. Enige verschil is dat we heel die ochtend in het engels hebben gesproken. Tot het punt dat mensen ook engels tegen ons ging spreken. Maar ja daar zaten we dus om 13:25. We moesten in het engels een gesprek voeren voor ons examen. Situatie: We hadden afgesproken om te gaan zwemmen en de zon te vangen op het strand. Maar het regende. Dus moesten we drie vervangende activiteiten bedenken en daaruit er weer een kiezen. In het engels dus. Het engels examen ging wel goed. Lastig natuurlijk om te concluderen hoe het gesprek was gegaan . Ik kan me nog wel kan herinneren wat ik heb gezegd maar niet precies. De tijd was zo snel voorbij gegaan dat het voelde alsof ik een keer in mijn handen kon klappen en dat het toen alweer klaar was. 

Na het examen gierde mijn lichaam nog na van de adrenaline. Ik had totaal geen zin om naar huis te gaan en zo dacht Laura er ook over. Dus wilde ik haar " Op het dak" laten zien. Een bar/restaurant op het dak van een gebouw. Daar besloten we wat te drinken, van de zon te genieten (het was wel heel warm!) en een aantal foto's te maken.

OP HET DAK
Schiekade 189
3013 BR Rotterdam Het is toch zo'n mooie locatie. Je kan binnen en buiten op het dak zitten. OP het terras of in de tuin. Tussen de groente's fruit en planten. Ze houden aan het andere kant van het dak een bijenkast zodat de bloemen zo hoog bestuift kunnen worden op een natuurlijke manier. En het uitzicht is geweldig. Als je een toffe fotolocatie zoekt in Rotterdam dan is dat de place to be. Natuurlijk hoef je daar niet alleen foto's te maken. Genieten van het uitzicht, van het eten, van de persoon die je mee heb gesleurd, van de tuin of de kans om een huwelijksaanzoek te doen. Daar is het ook allemaal de geschikte plek voor.


Na foto's gemaakt te hebben, heerlijk hebben gedronken en de adrenaline weer iets meer aan het afzakken was ging ik snel terug naar huis. Op het nippertje haalde ik mijn bus. Ultimate happy feeling, om thuis eten te koken voor mijn moeder en broertje en daarna te werken. Om vervolgens daarna moe en voldaan mijn bed in te kruipen. Hopend op een goed cijfer voor mijn examen gesprek voeren van engels.


 En ik kan je vertellen dat ik een goed cijfer heb behaalt. Namelijk een 8.0 . Iets waar ik blij mee ben. Steeds meer zie ik het einde verschijnen. Nu nog volgend jaar examen en dan ben ik alweer klaar met mijn opleiding. Whejo?! Wat is dit nou weer? Twee van de drie jaar school alweer bijna voorbij? Oké  dat wordt vast nog een keer besproken nu krijg ik er alleen maar zenuwachtige kriebels van in mijn buik.

Voor iedereen die nog wacht om examen uitslagen. De dag nadert!!! Don't be afraid! Cijfers zijn niet wie jij bent. En geloof mij na het behalen van je diploma wordt er nooit meer om gevraagd.

Geniet van kleine momenten en nog een fijne avond.
Liefs, Mir

Geen opmerkingen :