zondag 3 juni 2018

Already 19?!

zondag 3 juni 2018

"Het is officieel mijn verjaardag vandaag. 00:00."

Dit was wat ik schreef op mijn Instagram. In een kwartier had ik (al) 6 reacties.  Eerder die dag waren Joanne en ik foto's gaan maken voor onder andere deze post. En vanavond om 10 uur heb ik achter de  laptop deze foto bewerkt door er "already 19" op te tekenen.  En nu ik 17 minuten 19 ben schrijf ik deze blog. (Dedicated) Terwijl Joanne ligt te lezen en ik zeer sociaal achter mijn laptop zit te schrijven. Kuch. Maar  hoe voelt het om 19 te zijn? Ben ik nu wijzer? Meer rimpels? Grijze haren? Eigenlijk is er gewoon weer een dag voorbij als ieder ander en een nieuwe dag is begonnen als ieder ander. Dat ik een jaar ouder ben komt omdat een persoon heeft gezegd, laten we het zo gaan tellen dat op de dag dat je geboren bent is een soort oud en nieuw voor mensenlevens ontstaat wat we verjaardag gaan noemen.

Toch is het wel bijzonder. Ik leef en heb gewoon weer een jaar overleeft. (Niet bang zijn zo zwaar heb ik het niet.) En ergens ben ik trots op mijzelf. Dat ik leef en dat ik dit jaar vol dieptepunten en hoogte door ben gegaan. Dat ondanks ik af en toe denk dat het leven mij teveel wordt ik niet heb opgegeven. En dat ik mooie momenten en speciale dingen heb meegemaakt met degene die dierbaar voor mij zijn. (Emotioneel he?)  

Maar ben ik nu anders? Is er iets veranderd? Misschien wel in kennis of in processen die mijn lichaam constant uitvoeren. Maar ik ben dezelfde Miriam die gisteren deze foto heeft gemaakt wat eigenlijk betekend dat de foto niet klopt. Want daar op die foto was ik nog geen 19. Maar gewoon 18. En eigenlijk ben ik nu op drie juni ook geen 19. Want 3 minuten voor 12 ben ik pas geboren en dat betekend dat ik op mijn verjaardag maar drie minuten jarig ben. Maar ja uiteindelijk maakt het allemaal niet zoveel uit. 

Laat ik vandaag maar vieren dat ik leef en woon in een vrij en veilig land waar ik kan leren en mopperen op hoe dingen geregeld zijn bijvoorbeeld de stomme studiefinanciering. Hopelijk kan ik weer 365 dagen leven tot mijn nieuwjaarswisseling. 

En nu ga ik om 00:34 lekker slapen en nog even met Joanne kletsen.

- Ann dankjewel dat je mij de kans gaf dit te schrijven en dankjewel voor je vriendschap!!!

- Nathan I love you en je blijft mijn allerliefste (duhuh ik heb er ook maar een) broertje.

- Pa , Ma als jullie dit lezen (probably not) bedankt voor de mogelijkheid die jullie geven aan mij, voor jullie opvoeding en geduld en mam bedankt voor donderdag 3 juni 19 jaar geleden. 

- Ilonca, Esmee, Miriam, Mirthe, Manon, Gerrald, Lars, Laura , Iris <3

- Jij als je mijn blog leest, dankjewel voor de support.

Liefs,
De 19 jarige Miriam Verkerk

Geen opmerkingen :