dinsdag 29 mei 2018

My 19th?! birthday wishlist

dinsdag 29 mei 2018
 Ik wordt bijna 19. Kan ik dat geloven? Nee ik voel me nog steeds het meisje wat van de basisschool af komt. Time flies! Zondag ben ik jarig en het gaat een hele gezellige dag worden. We gaan met goede vrienden van mij weg op avontuur. Haha. In tegenstelling tot vorig jaar heb ik er veel zin om een jaartje ouder te worden. Nu ik de 18 gepasseerd ben heb ik alle verantwoordelijkheden al gekregen en kan ik daar niet meer tegenop zien. Het enigste waar ik elke verjaardag nog tegenaan kan lopen is de vraag: "Wat wil je voor je verjaardag?" "Ehm jaaaaaaaa.... goeie vraag!"
  
 De canon 50 mm lens.
Ik hou van fotograferen (vast geen nieuw weetje) en elke fotograaf hoor ik zeggen: " Elke fotograaf heeft gewoon een 50 mm lens nodig. Heb je die lens nog niet?? Je mist wat!!" Dus ik ben mij erin gaan verdiepen en het duurde niet lang of ik wist, dit gaat mij geld kosten. (Niet dat ze super duper duur zijn.) Maar mijn wens er een aan te schaffen heb ik kunnen onderdrukken en nu kan ik deze lens vragen aan mijn ouders.


 Een pannenkoekenplant.
Laatst kwam ik bij een kennis en die had zo'n mooie pannenkoekenplant staan in zo'n schattig potje! Het zijn zulke leuke plantjes. <3 Wie houdt er nou niet van zo'n schattig plantje. Ik kan hier nog wel een uur over doorgaan. Ik heb ook nog niet genoeg plantjes op mijn kamer staan. (ironische kuch) Ik hou mijzelf voor dat er  altijd plaats is voor nog een plantje. Toch? 


 l'Eau fragranze mist - white musk. 
Vorig jaar wilde ik ook al een body mist. Namelijk de body mist "shea". Deze is hard gegaan dit afgelopen jaar. Hij is nu net iets over de helft. Dit jaar wil ik er nog een vragen. Alleen deze keer in de geur "white musk". Want hij ruikt zo licht en fris maar ook een beetje lichtjes zoet. Als je een keer bij de body shop komt moet je de lijn "white musk" maar eens opzoeken en even ruiken aan een van de producten. Dan snap je wat ik bedoel.


 Bodybutter - almond milk honey / mango / white musk 
Bodybutters. Met trots kan ik zeggen dat ik al 6 maanden geen body butter meer heb gekocht. Ik moest degene die ik had eerst opmaken van mijzelf. En nu op dit moment heb ik een bodybutter van de bodyshop en eentje van Nivea. Maar de laatste gebruik ik altijd al en is ervoor om er snel doorheen te jagen. De bodyshop smeer ik voorzichtiger. Maar het wordt dus tijd mijn verzameling weer aan te vullen. Yay. Een perfecte gelegenheid om er een voor mijn verjaardag te vragen. Een


 Letterbord.
Een beetje later dan de trend maar ik vind ze zo gaaf.  Je kan het zo leuk op je kamer zetten en ermee variëren wanneer je de tekst zat bent. Dat blijft gewoon leuk. Ik heb deze gevraagd aan twee vriendinnen zodat ze samen het kunnen betalen. En ik hoop ontzettend dat ze deze ook voor mijn verjaardag geven. Dat zou ik zo leuk vinden. Hij is namelijk zo gaaf.

 Rieten fietsmand - plaatselijke kringloop
Toen ik laatst een nieuwe pot haalde voor mijn monstera kwam ik super leuke fietsmanden tegen. Van die rieten die je op je stuur kan haken. En ik vond ze giga geweldig. Toch mocht van mezelf er geen meenemen. Want sinds januari ben ik strenger voor mijzelf met wat ik wel en niet koop. Al vindt dat ik bij de kringloop wat sneller iets mag. Hergebruik en het geld gaat naar een goed doel. Daar besteed ik graag geld voor. En het is een fijne plek om spullen die je niet meer gebruikt naartoe te brengen.  Plaid - HEMA
Net zoals met de plantjes kan ik alleen maar zeggen, je heb nooit genoeg kleedjes. Nu is er een kleedje die ik al heel lang wil en al die tijd duur was. Ik mocht hem niet van mijzelf kopen. En toevallig is hij nu in de aanbieding. (7 euro) Dus kan ik hem voor mijn verjaardag vragen. 


 Kussenhoezen - HEMA
Mijn kussenhoezen zijn nog nooit verandert. Nu na ?4? jaar ben ik wel toe aan iets nieuws. Maar voor jezelf nieuwe tussenhoezen kopen doe je niet zo snel. Maar voor je verjaardag vragen wel. En de tussenhoezen bij Hema zijn prima betaalbaar. Dus heel simpel. Kussenhoezen. 


 Bloempot standaard - HEMA
Als ik inspiratie op wil doen voor mijn verlangenlijstje dan ga ik een aantal winkels af. Dille & Kamille, Body shop en de HEMA. En bij de HEMA kwam ik toch iets tegen. Ik zou er nooit aan gedacht hebben maar het is iets wat mij wel ontzettend leuk lijkt. Namelijk een bloempot standaard. Bovenop zet je je plant en dan heb je een leuk tafereel. 


 Geurkaarsen - HEMA
Ook al is het geen winter een geurkaars blijft prettig. Het geeft je kamer een thuisgevoel en laat een heerlijke geur achter. Het kalmeert en maakt de sfeer meteen zo veel prettiger dan van die felle lampen. Ik doe liever 's avonds een kaars dan lamp aan. Dus kaarsen gaan snel bij mij. 


 Fjall raven Raven - Rugtas 15,4 inch
Voor school gebruik ik al heel lang eenzelfde rugtas. Namelijk mijn goede oude Herschel tas. Nu begint deze tas versleten te raken na bijna 4 jaar elke schooldag te zijn gebruikt. Dus het wordt tijd voor een nieuwe.  


 Geld. 
Geld is iets wat altijd van pas komt. Ik heb nog een aantal bol.com kaarten en wil bij bol.com voor school nog iets kopen. Of de tas want die krijg ik waarschijnlijk niet maar I REALLY NEED A NEW BAG!! O en ik heb nog een laptop sleeve nodig voor mijn laptop. Ja je hoort het al geld kan ik wel gebruiken. Maar ja wie niet?


 Boeken, boeken en nog meer boeken.
Nou ik hou dus van lezen. En de zomer komt eraan dus dat betekent yes-ik-heb-eindelijk-tijd-om-dingen-voor-mezelf-en-niet-voor-school-te-lezen-hoera! Any tips want ik heb de laatste tijd zoveel gelezen dat ik door mijn lijstje heen ben. "Everything everything" heb ik laatst gelezen en die was geweldig. Net zoals "hygge" en "lykke". Daarbij heb ik een notitieboekje bijgehouden zodat ik note's kon maken en daarover wil ik nog een artikeltje wijden. Nu ben ik bezig overnieuw in Het meisje uit de trein. En het boek uitgerekend wij ligt nog te wachten.

En dat was mijn lijstje. Als je bijna jarig bent en je weet niet wat je moet vragen. Volgensmij weet je dan nu vast wel iets om te vragen. Verder wens ik alle mensen die examen hebben gedaan succes. Want het wachten kan zenuwslopend zijn. Ik duim 13 juni met jullie allemaal mee. 

***
Veel liefs, Miriam Verkerk


Geen opmerkingen :