vrijdag 26 januari 2018

Snippers van mijn kamer

vrijdag 26 januari 2018

Mir:     Ann, wat gaan we morgen doen?
Ann:    Hmm ik weet niet Mir.
Mir:     Ik zou zo graag mijn kamer willen veranderen hé. Heb je een idee hoe ik mijn kamer kan veranderen.
Ann:    Niet echt.
Mir:     Als ik mijn bed eens omdraai?
Ann:    Jaa dat is een goed idee.
Mir:     Zou je mij morgen willen helpen?
Ann:    Natuurlijk wil ik dat.
Mir:     Dan mag jij mijn plantjes op leuke plekken neerzetten.

Dit was ongeveer hoe ons gesprek om 1 uur midden in de nacht ging. Om 1 uur?? Vast wel. We eindigen altijd laat ook al was ons voornemen op tijd te slapen. Ik heb nooit door dat de tijd zo snel gaat en dan is het opeens 1 uur. Maar in ieder geval. Na voor mijn gevoel een eeuw (omdat ik niet zo goed wist wat ik met mijn kamer wilde) heb ik mijn kamer veranderd. Dankzij Joanne is het echt geweldig geworden. Ik vind de ruimte echt geweldig. Ik heb meer ruimte en leuke plekjes om te zitten. I LOVE IT!!! Vandaag wil ik daarom een aantal favoriete plekjes uit mijn kamer delen. 


Allereerst mijn platenspeler. Eigenlijk die van mijn vader.  Op de eerste foto zie je als je goed kijkt de platenspeler naast mijn bed. Maar het is een best donker hoekje dus het lukte niet echt goed om een mooie foto te maken. Dit zijn een aantal van mijn platen. Ze zijn zo fotogeniek. Ik hou ontzettend veel van platen en ze zijn bij de kringloopwinkel niet duur. Ik betaalde laatst 50 cent per stuk. Ié een koopje. 


Mijn tweede favoriete plekje is mijn bed. Ik moet eerlijk zeggen dat ik een beetje last heb van een winterdipje en een van de oplossingen daarvoor is op tijd gaan slapen. Als je mijn kamer binnenloopt zie je meteen mijn bed. Hij nodigt mij altijd uit even te gaan liggen. Zo cosy ziet het er uit. Verder vind ik het lekker om 's avonds na een lange dag te gaan liggen. even bijkomen en even rust. ja ik hou van mijn bed.Naast mijn bed heb ik een kaars, plantje en een quote. Verder heb ik mijn dagboek een boek en body butter. Deze is jammer genoeg bijna op. Snik. Het boek heb ik trouwens gekregen van een meisje uit England. Super lief want ze gaf hem gewoon aan mij. Zo van. O, ik heb hem net uit dus je mag hem gewoon houden. Een van mijn favoriete herinneringen aan England. Omdat hij in het Engels is en Sherlock Holmes een best gecompliceerd boek is lees ik hem langzaam door. Ik ga niet snel maar merk wel dat mijn engels vooruit gaat. Al moet ik af en toe een hoofdstuk 2 keer lezen. Ik kom er wel. En dan kom je bij plantjes aan. Op dit moment ben ik in bezit van 12  1/2de plantjes. Die 1/2de komt van een plantje vandaan die op dit moment strijd voor zijn leven. Ik hoop dat hij het overleeft. Ik hou je op de hoogte daarover. Maar plantjes is een liefde voor mij. Ze brengen zoveel sfeer in je kamer. Mijn meeste plantjes zijn vetplanten. Dit betekend dat er niet vaak eentje dood gaat (tegen strijdig Miriam je verteld net dat eentje op sterven ligt.) en ze niet veel water nodig hebben.  Het plantje op de laatste 2 foto's heb ik van Joanne gekregen en dit is ook mijn lievelingsplantje. Het heeft blaadjes in de vorm van een hartje.


En dan kom ik nog even terug op mijn bed. Naast dat hij dient als een bed zit ik er ook graag een boek te lezen. Omdat mijn bed nu voor het raam staat kan ik heerlijk naar buiten kijken en de tijd even voorbij laten gaan. Dit is ook iets wat ik graag doe op zondag bijvoorbeeld. En als ik niet zit te lezen dan ben ik wel aan het bellen met Joanne en kijk ik hoe auto's wandelaars en fietsers het weer trotseren.  

Ik kan wel tot de conclusie komen dat ik een huismus ben en dat is ook waarom ik mijn kamer heel belangrijk vind, Ik spendeer namelijk veel tijd in mijn kamer. Omdat het zo'n belangrijk stukje van mijn leven is wilde ik het delen. En er gewoon wat over vertellen. Ik hoop daarom ook dat je het leuk vond om te lezen en dat ik je een glimlach heb gegeven.

Liefs en veel succes deze laatste winter-nog-geen-zomer-en-een-grote-kans-op-een-winter-dip-tijd. Dat je geen griep of een winterdip mag krijgen en je goed voor jezelf blijf zorgen of gaat zorgen.

Miriam Verkerk

Geen opmerkingen :