maandag 1 januari 2018

Chapter one

maandag 1 januari 2018

Een nieuw hoofdstuk begint. 2018. Weer 12 hoofdstukken te gaan. Wow tijd en iets met voorbijvliegen. Een nieuw jaar dus. De jaaroverzichten en goede voornemens verschijnen in grote getale op mijn bloglovin. En stiekem vind ik het best leuk om ze te lezen. Toch had ik dit jaar het gevoel dat oud en nieuw gewoon een avond als dezelfde was. Gewoon een dag die door mensen gekozen was om bijzonder te zijn door het een nieuw jaar te noemen en de laatste dag van het oude jaar.  Dat dat moment het rondje van de aarde om de zon voltooid is, die avond knallen we kurken van champagne flessen, vuurwerk die de lucht versiert en oliebollen en het gourmetten om snel nog 5kg aan te komen voor het nieuwe jaar begint. Toch net voor 12 uur kwam het oude gevoel terug. Zoals ik vroeger altijd voelde. dankbaarheid en zin om het nieuwe jaar zo goed mogelijk te maken.Ik heb al verteld dat ik dit jaar niet aan goede voornemens doe.  Toch is  het goed om jezelf doelen te stellen. Doelen opstellen zorgt (bij mij vaak) voor het behalen van mijn doelen.  Ik wilde dan ook toch my new year's resolutions opstellen. Maar wel realistisch blijven. In mijn dagelijkse sleur dingetjes veranderen en zo kwam ik erop goals / doelen op te stellen.

* Buy only 20 "new" clothing pieces this year. With new I mean clothes from stores like H&M, only, vera moda, pieces, pull and bear ect. I may buy vintage clothes or second hand clothes.

* Save money for college.

* Don't buy things I do not need. And if you really want something. Set it as a goal or search for it second hand.

* Create more art and be less afraid of how it turn out. Make it for myself and not for anyone else.

* Focus on the things that need to be done. Do them first and reward myself with the things i love to do.

* Take good care of my body. Love it more and appreciate it. It still works and you can not live without.

* Step out of my comfortzone. Do things i am afraid to do. They aren't there to make you unhappy. they are there to make you grow.

Deze doelen heb ik verwerkt met dingen die ik wil doen in een bucketlist voor 2018. Ik heb geprobeerd om het er niet te veel te laten worden omdat je beter kan richten op een aantal doelen dan heel veel en bijna niks kunnen doen. Hier kan je klikken om mijn bucketlist te bekijken.

Uiteindelijk word je gelukkiger van kleine veranderingen in je leven en momenten waar je kan genieten en de wereld kan zien zoals hij is. Je hoeft niet altijd het grootste, geweldigste en de overtreffende trap te zijn. (Dat lukt ook niet want er is altijd iemand groter, beter en slimmer dan jij bent.) Dus probeer ik dit jaar juist kleiner/ minimalistischer en meer ervaringen en avonturen aan te gaan.

Geen opmerkingen :