zondag 17 september 2017

Twaalf kleine chocolade taartjes met mokka crème

zondag 17 september 2017

Heel holland bakt is begonnen. (Kijk jij het ook?) En  elke keer als dit op televisie is krijg ik zo'n zin in bakken (en het opeten) van taarten. Dat is ook waarom ik afgelopen weekend besloot een taartje te bakken. Van chocolade natuurlijk. (Help volgens mij begin ik chocolade veel te lekker te vinden.) 
Het taartje bakken koste enige tijd en geduld maar dan heb je ook wel iets lekkers. Dat is ook waarom ik het recept vandaag met jullie deel. Zodat je mee kan genieten van het taartje. Zin krijg in bakken door de foto's en hem het liefst uit de computer wilt trekken om hem op te kunnen eten. (Net zoals in de film Willie Wonka.) Wat heb ik een geluk dat we er nog 6 hebben staan. 
Het zijn  geen moeilijke taartje. En je heb er ook niet van de rare benodigdheden voor nodig.  Meestal moppert mijn moeder bij het kopen van ingrediënten als ik iets wil bakken. Omdat de producten altijd zo moeilijk zijn om te vinden. Dit keer niet.  Hier komen de ingredienten dus pak je boodschappenbriefje er maar bij.

De cake
 • 150 gram kristalsuiker
 • 6 eieren
 • 8 gram (1 zakje) vanille suiker
 • 125 gram bloem
 • 25 gram cacaopoeder

De mokka crème
 • 2 theelepels oploskoffie
 • 150 gram poedersuiker
 • 250 gram ongezoute roomboter
 • 1 eierdooier (= het eigeel)
De finishing touch
 • 125 gram mokkaboontjes
 • cacaopoeder


De biscuitbodem
1) verwarm de oven voor op 180˚C.  
2) Mix de eieren, de suiker en de vanille suiker tot dikke blanke crème die als een dik lint van de gardes afloopt. (let op je moet dit lang genoeg mixen zodat het het vier dubbele is dan als je begint met mixen. )
3) Zeef de bloem en cacaopoeder en doe dit in gedeeltes door het luchtige ei beslag heen.
4) Schenk het beslag in een met bakpapier beklede metalen ovenschaal (je kan ook een bakplaat of ronde taartvorm gebruiken. Dan moet je het alleen anders aansnijden.) Het beslag moet ongeveer 5cm hoog zijn.
5) Bak de biscuitbodem in een voorverwarmde oven in 15-20 minuten gaar. 

  

Wanneer de cake bakt/afgekoeld kun je goed de mokka crème maken 
1) Los de koffie op in 1 eetlepel kokend water. 
2) Klop met de mixer de boter met de poedersuiker en de eierdooier tot een romige crème en voeg hier druppelsgewijs de koffie aan toe. 
3) Ik heb de biscuitbodem in 12 stukken gesneden ( 4x4)  maar mijn stukken waren nog redelijk groot. 
4) Besmeer de zijkanten en bovenkant met mokka crème. Houd 24 mokkaboontjes apart en hak de rest fijn. Leg de brokjes op een bord en rol de cakejes hierin. Bestrooi met een zeefje de cacaopoeder over de bovenkant en leg er twee mokkaboontje op.
5) Zet de mokka creme cakejes nog 30 minuten minimaal in de koelkast om stevig te worden.


How much of the five stars:
***** 
Door mij en mijn thuis wordt deze cake heel erg gewaardeerd. Hij gaat snel. En ik waak erover. Haha. Je hoeft geen koffielover te zijn om hiervan te houden. Hij is zoet maar niet te zoet, Chocolade maar niet teveel chocolade en koffiesmaak maar niet te overheersend. Als ik jouw was zou ik hem snel uitproberen. Want hij is zeker de moeite waard.
Geen opmerkingen :