zaterdag 24 juni 2017

Meeting De TheeLeut

zaterdag 24 juni 2017

De trein nemen en reizen. Iets wat zo spannend is maar als je het doet is het zo ontzettend gaaf. Ik probeer mijn grenzen te verleggen en meer van de wereld te zien. En dat begint in ons eigen kikkerlandje namelijk Nederland. Maar ja de trein pakken en 3 uur lang reizen is wel een grote stap. (Voor mij in ieder geval wel.)  Toch heb ik het gedaan. Yay. Een paar weken geleden heb ik De TheeLeut ontmoet. Als je haar  blog wilt lezen kan je op haar naam klikken.  Vandaag vertel ik wat over de meeting.


Tamara en ik hebben elkaar ontmoet via het internet. We begonnen met praten. Ik kwam erachter dat Tamara van thee houd. (Ik ook). Een blog heeft. (Ik ook.) Fotografeert. (Ik ook.) Op een interieur school zit. (Ik hou ook van interieur en zit op een kunst school.)  Dus we hadden genoeg om over te praten.  Op dat moment wilden we al afspreken. Niet wetend dat dat over plus minus een jaar ging gebeuren. 


Mijn tante woont dichtbij Zwolle.  En ik was er al een poos niet meer geweest. In een extra lang weekend met hemelvaart ging ik naar mijn tante en ook een daagje naar Groningen.  In Groningen zou ik Tamara van De Theeleut ontmoeten. We zouden een daagje gezellig winkelen en leuke hotspots bezoeken. 


Ik had wat stress met reizen want de bus kwam laat en ik was bang dat ik niet mijn trein zou halen. Maar ik redde het en na anderhalf uur reizen kwam ik aan op centraal station Groningen. Daar wachtte Tamara al op mij voor de starbucks. Kletsend liepen we richting het centrum. We wilden allereerst langs een winkel genaamd Søstrene Grene maar die was nog dicht. Dus haalde we een smootie bij Bakker Bart die we gezellig op dronken. Ik gaf Tamara haar late verjaardag cadeautjes. En we maakte een aantal foto's voor een toffe muur.


Toen het tijd was gingen we langs Søstrene Grene (probeer dat maar eens uit te spreken haha.)  We moesten van mij even langs de Dille & Kamille.   Ik hou zo veel van de Dille & Kamille.  Ik kreeg van Tamara mijn vroege verjaardag cadeautjes.  We maakte foto's in een leuk straatje en bij de voordeur van een kerk. We gingen op zoek naar de prinsentuin waar een theeschenkerij zit.  En raakte de weg een beetje kwijt. Lang leven Google Maps. Die ons daarna weer liet zien waar wij heen moesten. 


Gelukkig vonden we de tuin vrij snel. Het werd steeds warmer dus even in de schaduw was wel welkom.  Het was er heel druk en we konden geen plekje bemachtigen bij de theeschenkerij dus besloten we na een hele fotosessie wat te eten in de stad.  We gingen langs de C&A nog een paar andere kledingwinkels en langs de H&M. Ik liet mijn waterfles op de grond kapot vallen. (Handig Mir.) En inplaats van te lunchen, haalde we ijs. Het was zo warm haha. Beiden hadden we geen trek in brood. 


Als je naar Groningen gaat moet je deze winkel bezoeken. Bij ons was hij dicht. Snik. Maar daar hebben ze geweldig ijs. En de winkel zag er geweldig uit. Zo leuk. Het was zo jammer dat hij gesloten was. Want ik wilde er zo graag kijken en het geweldige ijs proeven.  (Zoek maar op Instagram dan die je hoe goed het ijs eruit ziet.) Hieronder heb ik een overzicht geplaatst van de leuke winkeltjes in Groningen met het adres. 

Little Lovely Living
Herestraat 17
9711 LA Groningen

Dille en Kamille
Grote Kromme Elleboog 18-20
9712 BK Groningen

Søstrene Grene
Grote Markt 43-44
9711 LW Groningen

Theeschenkerij in de prinsentuin
Turfsingel 43
9712 KJ GroningenDe tijd vloog voorbij. We zouden een museum bezoeken en daar hadden we geen tijd meer voor. Het was echt heel erg gezellig. Tamara heel erg bedankt nog voor de gezellige dag.  En voor mensen die naar Groningen willen. Zeker doen want de stad is echt geweldig.

Lots of love,
Miriam Verkerk

Geen opmerkingen :