zaterdag 18 februari 2017

Roomtour 2017

zaterdag 18 februari 2017

Hallo allemaal,

Vandaag zet ik een nieuwe stap. Een leuke stap vind ik zelf. Omdat ik naar het Grafisch Lyceum ga in Rotterdam leer ik veel nieuwe dingen. Dat wil ik toepassen op mijn blog. Zo ben ik bezig met een animatie filmpje over mijzelf. Maar ik leer nog veel meer. Ik heb vandaag iets bijzonders voor jullie. Iets waar ik al een poosje aan gewerkt heb en ik hoop dat ik er beter in mag worden. Lees je mee? En kijk je ook mee? Hint hint hint.
Mijn kamer is voor mij hetzelfde als mijn hart of hersenen is mijn lichaam.  Misschien een rare vergelijking maar ik zit graag in mijn gedachten want dan kan ik even alleen zijn. Dit is ook zo met mijn kamer. Ik zit graag in mijn kamer omdat het een plek is van dagdromen, alleen zijn en heel gezellig. Verder is je hart het kloppend centrum van je lichaam. Zo voelt mijn kamer. Als het centrum van mijn leven. Het is een plek waar je mag uitrusten en waar je komt om bij te laden. Ik wel in ieder geval.

Omdat ik mijn kamer het kloppend hart is vind ik het heel belangrijk dat mijn kamer netjes / geordend is. Nu moet ik zeggen hoe verder de week is hoe meer er ligt. Maar ik merk dat als het opgeruimd is mijn hoofd en gevoel dat ook is. Sfeer is ook heel belangrijk. Kaarsjes, gezellige dingetjes opgehangen en plantjes is mijn way to go om het gezellig te maken.  Foto's geven fijne herinneringen en op deze manier is je kamer net een warm kleed om je heengeslagen. Ik hoop je met mijn blogje vandaag wat interieur inspiratie te geven en anders is het ook leuk om gewoon te lezen. (Ik vind het altijd een van de leukste blogjes om te lezen.)Mijn bed. Meest comfortabele plek waar ik afgelopen nacht weer een nieuw boek heb gelezen tot half 1. (Mam als je dit leest ik weet het niet handig maar het boek was gewoon veelste leuk. ) Ik heb Girl online going solo. (Joanne je mag hem lenen hoor ik heb het boek al bijna uit. )Maar naast lezen hoor ik in mijn bed natuurlijk ook te slapen. Dat doe ik dan ook tot negen uur in het weekend. Als ik niet in mijn bed lig zit ik wel aan mijn bureau. Mijn bureau is vintage en ik ben er heel erg blij mee. Omdat ik een Kunstopleiding doe moet ik veel dingen maken, verven en tekenen. Dit doe ik aan een tafeltje apart omdat anders mijn bureau vies word en ik ruimte te kort krijg. Ik laat vaak waar ik mee bezig ben liggen zodat het kan drogen of dat ik er de volgende dag mee verder kan. Dit werk voor mij een stuk gemakkelijker. Zo ligt het niet meer in de weg.

Mijn bed komt van de Ikea net zoals het bedgoed. Maar ik denk dat je die al wel herkend had. De kussenslopen zijn van Hema en het kleed van de Xenos. Het gehaakte kussen heeft mijn moeder gemaakt. (Trotse ik.) Nachtlampje komt ook van de Ikea. Mijn bureau is dus vintage, het lampje komt bij Ikea vandaan maar de kap is geschilderd.  De planner komt bij de Hema vandaan en ik heb een Apple computer. Verder is alles op de foto niet meer te koop behalve de bolletjes lampjes. Die zijn van de Hema. Op dit moment is er een kanten variant te koop bij de action. Die zijn echt leuk!! Tafeltje vintage 2x boeken over handlettering, kaars Hema , pot Xenos  en tekenboekje bruin van Chantal lentings .
Mijn kledingkast is ook vintage. En misschien heb ik hem wel een beetje van mijn moeder gestolen. (Lees hij was van moeder maar ik vond hem zo leuk dat ik hem heb neergezet en ik hoop dat ik de kast mag hebben.)Ik vind mijn kledingkast erg functioneel omdat hij naast mijn kleren ook een opbergplek is voor mijn sjaals, bodybutter, haarspullen, sieraden en ga zo maar door.. Het plantje hieronder en boven heb ik van Joanne gekregen. Het heeft hartjesvormige blaadjes en groeit zo snel dat het bijna mijn vloer heeft bereikt. Het is mijn een van mijn favoriete plantjes in mijn kamer.


Het laatste waar ik het over wilde hebben was mijn nachtkastje. Hier staat een wekker op, plantje, soms een kaars, een handcreme , nu op dit moment ook een bodybutter en een boek ' Girl online going solo'. Ik wilde dit even vertellen omdat het voor mij iets belangrijks is. Wat er op je nachtkastje staat is namelijk ook een beetje persoonlijk wie je bent.


Dan nu de verassing, ik heb sfeershots gemaakt van mijn kamer. Ik hoop dat je het leuk vind. Ik ga zeker meer filmpjes maken. Wel hoop ik dat ze beter worden maar voor nu is dit al leuk. Al zeg ik zelf. Ik liep telkens ertegen aan dat ik het niet goed genoeg vond. Dus op een gegeven moment moest ik tegen mijzelf zeggen en nu is het genoeg.  Nu maak je het en moet je er tevreden mee zijn. Dat ben ik nu soort van wel. Ik heb het filmpje 3 x opgenomen. Maar dan was ik niet tevreden met het eindresultaat en dan veranderde heel mijn kamer weer. Nog een leuk weetje in het eindresultaat filmpje lag er op dat moment sneeuw en sneeuwde het een beetje. Nu niet meer. Veel kijkplezier.


Wat vind je van mijn eerste video? En wat vind jij het fijnste plekje van jouw kamer? Ik hoor het graag.  Dit is het voor nu. A lot of love,

Miriam Verkerk

Geen opmerkingen :