zondag 8 januari 2017

Q and A

zondag 8 januari 2017

Vandaag gaat het allemaal een beetje anders. Het is namelijk niet Miriam, maar Joanne die deze blog schrijft. Miriam en ik hebben samen een vragenlijst samengesteld. Deze beantwoordt zij op mijn blog en ik ga ze op haar blog beantwoorden. Ik kan mezelf even kort voorstellen, maar ik denk dat jullie meer over mij te weten komen door deze blog te lezen. Maar even voor het idee. Ik ben Joanne, een meisje van vijftien jaar dat erg veel van zingen, fotograferen en interieur houdt.

Wat is je lievelingsliedje?

Eigenlijk luister ik van alles en nog wat. Dus ik heb besloten er een paar uit te kiezen. De laatste tijd luister ik, zeker nu het net kerst is geweest, veel liedjes van Pentatonix. Vooral ‘Hallelujah’ en ‘Mary, did you know’ luister ik erg vaak. Ik vind het zo tof hoe deze groep acapella kan zingen! Ook heeft ‘Somewhere only we know’ van Keane een speciaal plekje in mijn hart. Afgelopen december heb ik de kans gekregen om te mogen zingen op een soort talentenshow van mijn school en koos ik dit nummer. Het was een geweldige ervaring, eentje om nooit te vergeten. Maar ik denk dat mijn lievelingsliedje over een maand alweer veranderd is.

Als je maar één hobby zou mogen kiezen. Welke zou dat dan zijn?

Ehh… Is niet beantwoorden ook een optie? Ik denk het niet. Als ik echt moet kiezen, dan denk ik dat ik kies voor zingen. Daar ben ik best zeker over. Dit is iets dat ik al ongeveer mijn hele leven doe en ik denk niet dat ik zonder kan. Al vind ik het echt heel jammer, want er zijn nog meer dingen die ik echt heel leuk vind om te doen (gelukkig hoef ik niet écht te kiezen).

Waar zou je meer over willen weten of beter willen kunnen?

Vijftien jaar oud ben ik nu, bijna zestien. En er valt nog zoveel te leren. Ik zou heel graag meer willen leren over fotografie. Dit is een hobby van mij die steeds groter wordt. Ook wil ik erg graag meer leren over zang en hier beter in worden.


Wat is het favoriete meubelstuk uit je kamer (je mag er echt maar één kiezen)?

Oei, deze is lastig. Miriam en ik vinden ons interieur allebei erg belangrijk en zijn er continu mee bezig om het allemaal nog mooier te maken. Daarom is deze vraag tot stand gekomen. Zo kocht ik laatst een nieuw kastje die ik helemaal ga pimpen. Maar als ik moet kiezen, dan is het toch mijn bed. Ik houd heel erg van slapen en ook heb ik echt (vind ik) een prachtig bed.Wat is je favoriete geur?

Frisse geuren. Bijvoorbeeld als het net geregend heeft en het zonnetje gaat schijnen. Bloemengeuren zoals lavendel of rozen vind ik ook erg lekker.


Wat is je favoriete bloem?

Een roos.


Wat is je favoriete kledingstuk?

Mijn spijkerjurkje! Maar mijn bordeauxrode trui vind ik ook erg mooi.

Je haar voor altijd los? Of vast?

Vast. Zondag: een knot, maandag: een staart, dinsdag: een staart, woensdag: een knot, donderdag: een staart, vrijdag: een staart en zaterdag: een staart. Zo zie meestal mijn kapsel er door de week uit. En waarom op zondag en woensdag een knot? Meestal was ik mijn haren zondag- en woensdagmorgen, na het wassen is het enige moment waarop mijn knot blijft zitten. Het enige nadeel is dat ik mijn haar niet los kan doen voor een foto, als ik kies voor vast.
Als je een taart zou zijn, welke taart ben je dan?

Een chocoladetaart. Ik ben echt verslaaft aan chocola en de chocoladetaart die wij altijd maken, is écht heel lekker. Dus als ik dan een taart moet zijn, dan kies ik deze. Het nadeel is dat ik dan waarschijnlijk niet een erg lang leven heb…

Wat is je favoriete stukje van de dag?

De avond. Ik ben echt een overduidelijk avondmens. ’s Avonds kan ik lang door en ’s morgens niet uit bed te slepen. In de zomer nog gezellig even buiten zitten of in de winter met kaarsjes aan en een dekentje op de bank. Maar ook het moment dat je in je bed ligt. Heerlijk!


Wat is je favoriete plekje?

Mijn knusse kamertje. Ik houd van mijn eigen kamer. Zeker nu ik hem steeds meer naar mijn eigen smaak aan het inrichten ben. Gezellig wat kaarsjes en lampjes aan, met een dekentje en een boek op mijn bed.


Ben je introvert of extravert?


Even de definitie van introvert en extravert. ‘Introvert en extravert zijn bewustzijnsinstellingen. Een introvert mens ervaart de wereld door het filter van zijn innerlijke beleving en stemt hier vervolgens zijn handelen op af. Kwaliteiten zijn: rustig, bescheiden, bedachtzaam, doorzetter, geduldig, zorgvuldig, kan goed luisteren, gedisciplineerd, toegewijd, kan goed analyseren. Valkuilen zijn: aarzelend, onzichtbaar, traag, koppig, passief, pietluttig, gesloten, star, afstandelijk, te kritisch. Voor een extravert mens is de buitenwereld de maatstaf voor wat hij ervaart, besluit en doet. Kwaliteiten zijn; enthousiast, openhartig, spontaan, direct, makkelijke prater, speels, levendig, zelfverzekerd, daadkrachtig, initiatiefrijk. Valkuilen zijn: fanatiek, loslippig, opdringerig, bot, slecht luisterend, veel aandacht vragen, oppervlakkig, onrustig, arrogant, drammerig, wispelturig, groep verstoren,’ zegt Wikipedia.

Ik herken me in beiden. Dus ik kan niet echt kiezen. Het hangt er bij mij heel erg van het moment af. Bij beide ‘bewustzijninstellingen’ herken ik dingen en zijn er ook dingen die ik niet herken. Soms kan ik heel rustig en gesloten zijn, terwijl ik in in een andere situatie makkelijk kan praten en initiatieven neem. Stiekem denk ik wel dat ik iets meer introvert, dan extravert ben.Waar ben je heel erg trots op?

Ik ben er trots op dat ik mee mocht doen aan de talentenavond van mijn school, dat mijn blog steeds mooier wordt en dat ik steeds meer in mijn persoonlijkheid aan het groeien ben. En stiekem ook wel dat ik in een half jaar al zo ver ben gekomen met piano spelen.

Met welke persoon zou je een dagje willen ruilen? En waarom?

Met mijn zusje. Ik ben heel benieuwd hoe ik als zus ben en hoe het is om in haar leven te staan als tienjarig meisje. Of Miriam. Dan kan ik een dagje rondlopen op haar school, wat me een hele belevenis lijkt. Zelf zit ik momenteel in 4havo, dus een mbo-opleiding is dan ineens wel heel anders.


Door welke ervaring ben je een sterker mens geworden?

Van de eerste naar de tweede klas ben ik van de havo naar het vwo gegaan. Ik kreeg toen voor een heel groot deel een andere klas. Door deze verandering ben ik meer ik geworden en ben ik enorm gegroeid in mijn persoonlijk- en zelfverzekerdheid.


Wat maakt voor jou een vriendschap waardevol?

Goed met iemand kunnen praten. Dat vind ik erg belangrijk. Dat je kunt praten met elkaar, even later op de klok kijkt en ziet dat het al veel later is dan dat je dacht. Ook vind ik het belangrijk dat je goed naar elkaar kunt luisteren (eigenlijk ook weer dat praten). En dat je bij de ander helemaal jezelf kan en mag zijn. Dat vind ik ook erg belangrijk.


Waarmee kun je worden opgevrolijkt op een vreselijk slechte dag?

Een knuffel van iemand van wie ik houd of een praatje. Dat ik even kwijt kan wat me dwars zit of te kunnen vertellen wat er is gebeurd.

Wat geeft je positieve energie?

Iets doen wat ik leuk vind, zoals zingen of fotograferen, complimentjes (daar wordt iedereen toch blij van?!) en leuke gebeurtenissen. Zoals de talentenavond op mijn school of een gezellige tijd met vriendinnen.


Wat maakt je gelukkig?


De kleine dingetjes. Een foto die goed gelukt is, een nieuw liedje dat ik heb geleerd op de piano, een vogeltje in onze tuin, een vriendin die iets liefs tegen me zegt, de voldoende voor Engels die ik laatst haalde, een knuffel van mijn zusje, mijn kamer die ik weer opnieuw gedecoreerd heb en zo kan ik nog wel even doorgaan.


Hoe denk je dat je leven eruit ziet over tien jaar?

Over tien jaar, dan ben ik (slik) 25 jaar. Na de havo wil ik graag een bachelor doen en misschien daarna nog een master. Als ik daarmee klaar ben, ben ik 23 jaar (als ik ervan uitga dat ik de master doe en in één keer mijn studie haal). Hoe dan ook, ik hoop dat ik tegen die tijd klaar ben met mijn studie en een leuke baan heb gevonden. Ook hoop ik dat ik een leuke vriend heb gevonden en misschien al wel getrouwd ben en samen met hem in een leuk huisje woon. En omdat ik van kinderen houd, zou ik later graag kinderen willen. Dus misschien heb ik al wel een kindje. Maar je weet niet hoe je leven loopt, dus we zien het allemaal wel.Dat waren dan alle twintig vragen. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mij op deze manier een beetje te leren kennen. Als je Miriam’s antwoorden op deze vragen wilt lezen, kun je die op mijn blog vinden.

A lot of love,
Joanne