zondag 15 januari 2017

About my new camera

zondag 15 januari 2017
Nu al een tijdje geleden heb ik een nieuwe camera gekocht. Die dag moest ik naar school en zenuwachtig was ik. Totdat ik een appje kreeg van mijn moeder. Je camera is er. Het liefst wilde ik de rest van de dag spijbelen. Niet dat ik dat gedaan heb als ik dat namelijk zou doen weet ik niet of mijn ouders daarmee heel blij zouden zijn. Maar je snapt nu denk ik wel hoe graag ik mijn camera wilde zien. Heel graag. Ik kon niet wachten.Mijn nieuwe camera die overal mee naartoe gesleept gaat worden is de canon 70D. Nog steeds raar om te zeggen. Mijn oude vertrouwde Canon 1100D mag nu met pensioen. Nee die wil ik doorverkopen zodat iemand die met fotografie wilt beginnen eerst kan wennen aan een spiegelreflex camera. Ik moet zeggen dat ik namelijk heel veel heb geleerd van mijn 1100D. Mijn eerste knop was de automatisch en daarna ga je steeds meer zelf instellen. Totdat ik alleen nog maar zelf de instellingen deed en toen wilde ik meer opties. Ik was toe aan een stapje verder. Dat is dus ook waarom ik ging sparen. Iets meer dan een jaar heb ik erover gedaan en al mijn vakantiewerk geld zit erin. En is het de moeite waard? JA! Zo blij ben ik met de goede optie voor te filmen (HINT) en je kan er heerlijk mee fotograferen. IK ben er heel blij mee. Nu kan ik zelf los gaan met de instellingen. Wat nog wel wennen is. Maar het is wel heel fijn want ik kan weer verder groeien.


Nu had ik nog niks verteld over mijn camera op mijn blog. En ik en niet vertellen gaan niet samen. Maar zoals je ziet zijn al mijn oude blogjes weg. Ik ben heel onhandig geweest en heb alle foto's uit de blogjes verwijderd door een nieuw email adres in te voeren voor mijn blog. Dit heb ik al een keer eerder gedaan  (en toen ging het ook mis) toch maak ik precies dezelfde fout. Hoe dom kan je zijn. De blogjes komen terug het is alleen veel werk om ze terug te plaatsen. Nu ga ik gewoon door alsof er niks is gebeurd.

Dit blogje gebruik ik om wat bij te praten. Dus ik wil ook wat vertellen over mijn school. Ik zit natuurlijk op het Grafisch Lyceum Rotterdam. En daar is een open dag. (28 Januari dus als je het interessant vind). Ik ben er namelijk ook. Ik volg nu de opleiding mediavormgeving en volg al een paar verkenningslessen Art & Design.  Ik ben 100% zeker dat ik die richting op wil. En wat mij heel leuk lijkt is een eigen studio of winkel op te starten.  Druk is het wel en lange dagen. Maar ik heb al zoveel geleerd in zo'n korte periode. Achter deze blog zit een heel blij meisje die het gevoel heeft haar plek steeds iets meer te vinden. Ik ben gelukkiger dan ik mij afgelopen jaren heb gevoeld.


Mijn lieve vriendin Joanne van Zee Blauw heeft deze prachtige foto's gemaakt waar ik heel blij mee ben. Het was heel grappig want ik maakte foto's van Joanne terwijl zij foto's van mij maakte. Dit was mijn uitzicht. (#Behind te scènes). Dus natuurlijk geef ik haar de credits. Kijk zeker even op haar blog door hier te klikken. Ik ben namelijk heel trots op wat zij maakt. En ik heb op haar blog een Q and A beantwoord afgelopen zondag dus dat is ook zeker aan te raden. 

Verder kan ik nog een ding zeggen,

A lot of love,
Miriam Verkerk

Geen opmerkingen :