donderdag 24 november 2016

Avonden en korte haren

donderdag 24 november 2016
Ik merk altijd dat ik 's avonds veel meer inspiratie heb dan overdag. Want 's avonds werken mijn hersens meer. Zo is mijn verklaring. Niet dat dat altijd handig is. Want dat zorgt ook dat ik 's avonds veel meer denk , pieker enz. En dat terwijl je wilt slapen. Zo ook vanavond. Ik kan niet echt slapen en er gebeurt zoveel de afgelopen tijd. Zoals welke richting ik ga volgen in mijn studie en nog zoveel huiswerk opdrachten waar ik nog een concept voor moet bedenken. Of die ik nog af moet maken. En dan springen mijn gedachten naar mijn camera die ik heb gekocht en dat die binnen enkele dagen binnen kan komen. Tja en dan is het al weer 10 uur. Niet echt heel handig. Maar daarom dacht ik laat ik deze tijd dan maar anders besteden. Door een blogje te schrijven. Ik zeg het elke keer maar tjonge wat ben ik slecht in regelmatig wat op mijn blog zetten. Maar iets anders nu. Ik heb mijn haar geknipt. En dan echt geknipt geknipt. Er is zo'n  20 tot 25 cm af gegaan.  En Joanne heeft foto's van mij gemaakt. Met mijn korte haren. Ik twijfelde al een hele lange tijd. Moet ik het wel doen? Staat het mij wel? Ga ik mijn lage haren missen? En in de herfstvakantie (met een peptalk van Joanne) had ik opeens zoiets van, en NU ga ik het doen. Het was echt heel eng (vond ik). Maar ik ben heel blij met het resultaat. Ik ben heel blij dat ik het heb gedaan. En dat het nu nergens meer achter blijft haken. Of dat je erop gaat hangen, dat het weer heel erg in de klit zit. Vul maar verder in. 

Nog iets waar ik de afgelopen tijd mee bezig ben is glutenvrij eten. Niet dat het mij perfect afgaat maar toch. Ik heb regelmatig buikpijn en ben misselijk en we (mijn ouders en ik) hopen dat het effect heeft. Tot nu toe gaat het beter. Ik voel me beter. Dus ik ben volop aan het kijken waar het vandaan komt. Toch merk ik ook dat nu ik veel minder verpakkingen eet dat ik me veel beter voel.
Misschien een blijver. Maar het is niet met alles makkelijk. Brood bijvoorbeeld en koekjes.
En nu ga ik lekker proberen te slapen. Trouwens een leuk weetje. Mijn pyjama combinatie klopt meestal nooit. Wel als mensen komen logeren maar anders heb ik de meest rare combinaties aan. Zo heb ik nu een roze geruite pyjama broek aan met een nachtjapon uit groep 7 (6 jaar geleden) dat ik nu als t-shirt gebruik en deze is grijs met blauwe bloemetjes. Tja. Niemand is normaal zo ook ik niet. Al lijk het af en toe dat ze bij mij zijn uitgeschoten met rare trekjes geven. Haha.

Dag en a lot of love,

Miriam Verkerk