maandag 17 oktober 2016

Onthaasten en meer genieten

maandag 17 oktober 2016
Afgelopen zaterdag en zondag ben ik met mijn familie een weekendje weg geweest naar Wallonie (dit is een provincie in België). Toen we met onze auto langs een bos reden zag ik een stukje waar het licht van de zon prachtig tussen de bomen door scheen. En ik zei tegen mijzelf dat dat een prachtige foto op zou leveren. Zodra we er voorbij waren gereden had ik meteen al zo'n grote spijt dat we daar niet even gestopt waren. Maar meestal gaat het zo dat je dan die kans niet meer krijgt. (Bij mij gaat dat meestal zo.) Niet deze keer want we kwamen erachter dat we te vroeg bij onze b&b waren dus we reden terug om even naar een stadje te gaan. En toen reden we langs het stukje bos met het mooie zonlicht. Dus ik vroeg of we even konden stoppen en daar zijn deze onderstaande foto's aan te danken.


 Ik ben niet van plan om wat te vertellen over mijn weekend weg. Dat is allemaal persoonlijk en niet echt heel interessant om te vertellen. Wel wil ik vertellen waar ik de laatste tijd mee bezig ben. Zo ga ik naar een nieuwe school wat best heel erg hectisch is. Ik vindt het geweldig maar ik vindt het ook lastig omdat ik mijzelf telkens met andere vergelijk en ik goed wil presteren. Dus ik vraag me de hele tijd af is dit goed genoeg? En is dit wel origineel? Enz. Omdat ik zoveel van mijzelf vraag heb ik ook weinig tijd voor mijzelf en bloggen over.


Waarom vertel ik dit nu? Want dit is niet iets waar ik trots op ben. Ik wil vertellen dat het heel belangrijk is om wat tijd voor jezelf over te houden. Tegenwoordig leeft iedereen in zo'n sneltrein en iedereen probeert maar het beste te halen wat er is. En op deze manier ga je soms te snel en ren je jezelf voorbij. Door jezelf wat tijd te geven waarin niets hoeft kan je veel gelukkiger worden. Ik merk dat ik graag wat tijd over wil houden zodat ik even niets hoef. Even kan genieten van wat er gebeurd. Zoals de zon die op komt en onder gaat. Dat ik naar school kan en nog wel zo'n toffe school. Mijn parkietjes die elkaar de veren weer netjes maken. Mijn broertje die een compliment geeft of mijn vader die lekker kookt en mijn moeder die zonder dat ik het door heb mijn was weer wast strijkt en maakt als het kapot is.  


Een jaar geleden gaf ik mijzelf iedere maand meerdere doelen. En dat haalde ik meestal niet. Wel een of twee maar niet allemaal. Nu wil ik weer doelen maken maar dan realistischer en waar ik mij op dat moment mee bezig houd. En omdat ik merk dat ik zo weinig tijd over hou voor mijzelf en ik niet meer geniet van de kleine dingetjes wil ik dat proberen terug te brengen in mijn leven en routine. Dit wil ik proberen door te plannen en zo tijd over te houden en mij bewust bezig te houden met wat ik allemaal heb. En waar ik dankbaar voor mag zijn. Want ik heb het zoveel beter dan veel andere mensen. 

Op deze manier hoop ik weer gelukkig te worden en minder te haasten. En ik hoop dat ik jouw hiermee inspireer. Want volgens mij word niemand gelukkig van zoveel drukte en haast. En als dit je lukt hoor ik graag hoe je dat doet. A lot of love,
Miriam Verkerk