zaterdag 20 augustus 2016

Cotton floral bag

zaterdag 20 augustus 2016

Bonjour everybody,

Wow wat is dit lang geleden. Ik heb heerlijk vakantie gevierd, en ik hoop jullie ook. Na een hectische schoolperiode van examens en een blinde darm ontsteking was ik ook wel aan vakantie toe. Was?? Ja was want na het weekend moet midden Nederland eraan geloven. De scholen beginnen weer. Ik ga jullie nog vertellen over mijn vakantie. Maar nu eerst een DIY. Op instragram heb ik iets langs zien komen wat hier op leek waardoor ik werd geïnspireerd om dit te maken. En omdat ik nou eenmaal van bloemen hou, een tasje met een bloemenopdruk. Niet geverfd maar zelf gedrukt. Gehamerd eigenlijk. En je kan er twee linker handen voor hebben want het is super simpel. 
 -  NODIG -


  •  Katoenen tasje
  •  Bloemen en bladeren
  •  Hout of een ander materiaal voor eronder
  •  Hamer


 - TO DO -

Ik heb eerst een tasje genaaid. (Ik had twee katoenen tasjes met een quote op de voorkant. Toen knipte ik de achterkant en de voorkant los van elkaar. Door de achterkanten aan elkaar naaien ontstond er een neutraal katoen tasje.) Het is natuurlijk veel gemakkelijker om een katoenen tasje zonder opdruk te gebruiken of juist eentje met een quote zodat je eromheen kan versieren.

Wat je dan doet is iets tussenin het tasje stoppen zodat het niet doordrukt. Ik zou hout aanraden want bloemen drukken ook door papier heen. Maar een hele krant werkt vast ook wel.

Dan leg je een bloemetje of blaadje boven op je tasje en je gaat er met de hamer op slaan.  Je krijgt een afdruk en moet daarna het bloemetje of blaadje eraf peuteren omdat het er aan vast gaat kleven. Dit komt omdat je de bloem met de kleurstof/pigment tussen het katoen hamert.

Dit herhaal je tot je tevreden bent. Ik heb gewoon bloemen gedrukt waar ik het leuk vond maar je kan ook een patroon ervan maken.  Of iets anders je kan hier heel veel kanten mee op.

De bloemen die ik gebruikte waren:
Blaadjes van een hortensia en een hortensia zelf, lavendel, rozen, blauwe bloemen (ik weet niet hoe ze heten) margrieten en nog een takje met naalden.


Ik hoop dat ik je inspireer, en als je dit ook maakt vindt ik het heel leuk om te zien. Anders hoop ik dat je het leuk vond om te lezen. Geniet van je laatste dagen (of nog een week) vakantie. En als je al naar school bent geweest deze week geniet dan van je weekend.

Groepjes en a lot of love,
Miriam Verkerk