zondag 19 juni 2016

Geslaagd

zondag 19 juni 2016


IK BEN GESLAAAAAAAGD! Yes eindelijk weg van de middelbare en beginnen met wat ik het leukst vind. Op naar het Grafisch Lyceum Rotterdam.  Ik ben nu nog aan het leren. Ik ga Biologie overnieuw doen zodat ik hopelijk cumlaude haal. Dat zou heel tof zijn maar ik ben al blij dat ik klaar ben. Ik werd als een van de laatste gebeld en toen was het 10 over 3. Om twee uur begonnen ze met bellen dus ik heb echt een poos gewacht. Daarna ging het allemaal zo snel. Heel raar eerst ging de tijd echt langzaam en daarna had ik tijd te kort. Het verschil was zo raar om te merken in die paar uur. Nadat ik het had gehoord ging ik trakteren op mijn werk, kreeg ik cadeautjes, de vlag moest worden opgehangen, ik ging naar school, en mijn tante kwam langs met een bos bloemen. Joanne  en ik hebben gebeld en samen moesten we heel hard lachen. *glimlach* Toen alle hectiek een beetje voorbij was was het al avond. Totdat mijn moeder en vader voor mij stonden met een kaart. En wat er op die kaart stond daar gaat deze blog over. Op de kaart stond...........We gaan een weekendje weg. Pak je spullen voor een nacht. Morgen om 9:30 vertrekken we ergens naartoe. En vragen heeft geen zin. Ik vertel niets.

Er stond nog meer hoor maar dat is iets persoonlijker. En net als je denkt dat je van zenuwen en onzekerheden af bent, begint het weer.  Ik kreeg letterlijk niets uit mijn moeder. Ze hield haar kaken stevig dicht. En daar vertrokken we dan om 9:30. Waar naartoe? Geen idee.  Hoelaat we de volgende dag terug zouden komen? Ik wist het gewoon niet.


We reden richtig Zeeland en na een korte stop kwamen we iets over 12 aan in middelburg. We stopten voor een oud grachthuis. Met een houten deur en een uithangbord met B&B. Toen we op de bel drukte duurde het heel even voordat er open werd gedaan. Maar toen de deur met geknars openging stond er een hele aardige vrouw achter die ons hartelijk verwelkomde. We hadden een prachtige kamer met een eigen wc, douche en een heel groot bed. Nadat we onze spullen naar binnen sjouwden gingen we op de fiets de stad in. Eerst reden we door een paar prachtige straatjes dichtbij de B&B. Het grappige was dat in die straatjes het net leek of je terug in de tijd was gelopen. (Zie de foto's hierboven.) Het verbaasde mij ook dat er zoveel leuke winkeltjes op een plaats kunnen zitten. Waarom hebben we die hier niet? Natuurlijk ging ik langs de Dille en Kamille. Ik ben langs de H&M geweest voor een bikini en verder nog langs De zeeuwe jordaan,  Prints & Posters, inmiddels, beadle, Antiek en veel meer winkels.


Toen we het winkelen zat werden zijn we naar Veere gefietst, dit stadje lag 8 km verderop en daar kreeg ik spontaan weer zin om te shoppen. Waarom waren daar allemaal leuke winkeltjes. Er waren er gewoon veel te veel.  Maar het liep al tegen zessen en we kregen honger. Dus we fietsten terug naar Middelburg waar we heerlijk gegeten hebben. Er was live muziek van een jazzband en voor ons waren de handbal spelen aan de gang op het marktplein. Dus daar hebben we gegeten en nog wat gedronken. Natuurlijk koos ik voor muntthee met een heel klein beetje honing. Verse muntthee is volgens mij een nieuwe verslaving van mij.  Daarna haalde we nog een ijsje als toetje. Ik koos bosbessen en vanille ijs. Onze bakjes werden goed gevuld. Want het bakje zat helemaal vol. Je kreeg geen miezerige schepjes als bij sommige ijskraampjes. En het ijs was echt verrukkelijk.


De volgende ochtend hadden we een rijk gevulde tafel voor ons vol heerlijk eten. Je kon gewoon niet alles opkrijgen. Jammer genoeg. Nadat we hadden gegeten ben ik in de regen buiten in de tuin foto's wezen maken zoals je net heb kunnen zien. Daarna vertrokken we naar de zee met spullen en al.


Op het strand was het niet koud maar wel heel winderig. Je kon er die dag prachtig vliegeren. Wat ik altijd zie is van die leuke strandtentjes en huisjes. Dat lijkt me echt leuk om daar een keer te overnachten of een daagje in te zitten. Maar dat terzijde. We hebben heerlijk gewandeld anderhalf uur. En veel foto's en filmpjes gemaakt.  En natuurlijk was ik klunzig. Ik liep naar de zee om schelpen te verzamelen en terwijl ik een schelp wilde schoonmaken kwam de golf. Dat was niet wat ik had verwacht en ik moest heel hard rennen om niet nat te worden. Maar dat lukte niet helemaal en ik hield er natte voeten aan over. Haha handig. Zie foto hieronder.
  
We reden over Neeltje Jans terug naar huis. Ik was heel moe maar ook heel voldaan. Soms heb je het gevoel dat alles op dat moment goed en vredig is? Nou dat gevoel had ik toen. Alles was even goed. Gewoon rustig zitten in de auto terwijl het landschap langsflitst.  Ik heb echt een heel leuk weekend gehad.


Ik heb niet veel gekocht. 5 kaarten van Prints & Posters. (Zij hebben ook een webshop.) deze horloge hierboven van Ernest in de winkel Beadle.  En dan een bikini bij de H&M. Iedereen die geslaagd is gefeliciteerd, en de mensen die nog herkansingen moeten of gewoon nog naar school gaan veel succes. Groetjes, 

Miriam Verkerk.