maandag 13 juni 2016

Bijpraten + een streepjes shirt met een maxiskirt

maandag 13 juni 2016

Ik wil niet weer cliche doen. Maar de tijd gaat snel. Ik weet dat ik dit veel zeg maar de tijd lijkt telkens uit mijn vingers te glippen. Je heb er geen grip op hoe logisch dat ook is. Ik vind het jammer dat ik de tijd niet altijd nuttig weet te besteden. Ik werk natuurlijk , nu ik klaar ben met school maar daarna doe ik ook niet veel meer. De tuin water geven en social media bijhouden.  Ik hoop dat ik dat meer weer ga doen , mijn tijd beter benutten. Ik probeer er een routine weer in te krijgen. zo ben ik begonnen met 's avonds te zwemmen. En er zijn nog meer dingen die ik deze vakantie wil doen. Daar wil ik onder andere over schrijven vandaag. En trouwens ik ben jarig geweest. Ik had het zo druk gehad dat ik niet eens meer een artikeltje hieraan heb gewijd.  Maar voor als je nieuwsgierig bent, Mijn taart was de bosbessentaart waar ik eerder over heb geschreven en een stroopwafeltaart. Die dag daarvoor had ik een gala. Mijn eind gala van de middelbare school. En ondanks ik niet zo van grote feesten hou heb ik het echt heel leuk gehad. Er was een polaroid fotograaf. (Ik heb nu acht fotootjes aan de muur hangen). Maar nu maar ever verder anders blijf ik kletsen.


De dag na mijn verjaardag zijn deze foto's genomen door mijn lieftallige broertje. Ik was de tuin water aan het geven en Nathan (mijn broertje dus) verveelde zich.  Toen ik zei: 'hey wil je foto's maken van mijn outfit." De nu wel bekende vraag voor hem, werd met een uitbundige ja beantwoord en we hebben een aantal leuke foto's gemaakt. Toen hij vroeg waar ik ze voor zou gebruiken en ik vertelde voor mijn blog zei hij:" Dan moet je er wel bij zetten wie de foto's heeft gemaakt. Dus daarom Nathan heeft de foto's gemaakt. 


 Waar ik alles vandaan heb:

- shirt heb ik vintage - rok en slippers van de primark - armbandje gekregen van mijn moeder - 


Ik wilde eerst een lange rok met streepjes kopen. Want streepjes zijn gewoon geweldig. Alleen kon ik dit nergens vinden. Totdat ik  in de primark tegen een lange groene rok aanliep. Na lang twijfelen kocht ik hem omdat ik al een poos naar een maxi rok zocht, en donker groen wel een hele leuke kleur is. Toen vond ik de streepjes maxi rok een paar dagen geleden in de H&M. En nu twijfel ik weer heel erg of ik toch nog een streepjes maxi rok erbij koop.  

Wat ik trouwens nog belangrijk vind om te vertellen is dat er nu veel primark staat maar dat ik dit jaar bijna niets bij de primark heb gehaald. Geen haat!  De rok is samen met panty's het enigste. Dit wil ik vertellen omdat ik het steeds belangrijker vind dat ik weet hoe het is gemaakt. Je kan jammer genoeg geen controle hebben over de industrie en er word vast nog veel meer gemaakt onder vreselijke omstandigheden. Maar ik vind het wel belangrijk om dit te vertellen. Ik houd me hier mee bezig en mijn blog gaat over mijzelf. Dus dan weet je het.  En dit is niet omdat het een hype nu aan het worden is. Vroeger was ik hier al mee bezig. Dus het is niet omdat het nu in is. Natuur heb ik altijd al belangrijk gevonden. 


Nu ik wat heb verteld over mijn outfit wil ik weer terug naar het begin. Ik vertelde dat ik het lastig vond om mijn tijd te vullen. Ik wil veel en doe doordat ik zoveel wil heel weinig. Doordat je zoveel wilt kom je gewoon nergens aan toe. Herken je dat?  Ik heb daar in ieder geval wel last van. Daarom ga ik opschrijven wat ik dit jaar wil doen. En ik ga jullie op de hoogte houden. Want met mijn things to do gaat het al heel goed. (Dit staat bovenaan in het menu.)

  • Het eerste wat ik graag wil doen is een filmpje uploaded met clips van mijn vakantie. En misschien ook nog een ander filmpje. Verwacht niet dat ik erin praat maar meer als een sfeerfilmpje. Zodat je een impressie krijgt van hoe ik het had. Met een leuk muziekje eronder. 
  • Het volgende is dat ik wil picknicken en dat gaat ook gebeuren als ik vier dat ik jarig ben geweest en hopelijk ben geslaagd.  Ik heb heel leuke ideeën en moet nog even kijken hoe ik het ga doen. En ik ga er ziezo foto's van maken. 
  • Ik wil slapen onder de sterrenhemel voor een keertje. Geef toe dit moet je toch een keer gedaan hebben.  Dus als er een warme nacht aan komt. Wil ik dit graag doen.
  • Bewegen zoals zwemmen lopen en hardlopen. En meer bezig zijn met eten zonder verpakkingen . Zoals koekjes enz. Ik wil juist wat ik eet zelf bakken. Begrijp me goed ik wil gewoon minder verpakkingen en meer natuur. Dit is iets waar ik al best lang aan werk en nu ik alle tijd heb.
  • Uit mijn comfort zone stappen en reizen.  Mensen ontmoeten. Misschien een of twee nachtjes ergens overnachten. Ik wil eigenlijk niet alleen dat vind ik nog een stap te ver. En samen is ook veel gezelliger.
  • Elke week een / twee tekeningen, ik wil een aantal boeken lezen, naar museums en veel foto's maken maar dat komt vast wel goed. Want meestal heb ik er veelste veel.  En kan ik niet meer kiezen.
  • Maar het belangrijkste is dat ik mijzelf weer rust wil geven en mijzelf weer helemaal 100% wil krijgen. Dat ik mij goed voel en dat ik er voor het komende jaar weer tegenaan kan.


Voor diegene die nog op school zitten veel succes. En ik hoop dat je net zo zin heb in de vakantie als ik. Tot snel! Groepjes en veel liefs,

Miriam Verkerk