woensdag 4 mei 2016

Favourite's of april

woensdag 4 mei 2016

Hey / bonjour / hello / hay mensen die mijn blog lezen.

Het is al weer 2 mei (mijn gezicht met een open mond en grote ogen) En hoe cliche het ook is de tijd gaat snel. Ik ben over een maand en een dag jarig en over drie weken zit ik in mijn examenweek. Zucht help me alsjeblieft ik heb daar zoooo geen zin in. Maar ik wil niet vertellen dat de tijd snel gaat want dat weet en merk jij waarschijnlijk zelf ook wel. Toch? Ik ga de komende dagen lekker op vakantie met de boot en... HET WORDT MOOI WEER! Klein dansje van geluk. Ik ben naast leren nog heel veel leuke dingen van plan op de boot. Voor mijn blog. Nieuwsgierig? Haha het komt eraan.

Maar dat is ook niet waar ik het vandaag over wil hebben. Oke Miriam ze hebben de titel toch gezien dus ze weten het allang al. Oke dan, ik wil vandaag vertellen waar ik van heb genoten in de maand april. Want ook al was het een drukke maand met tentamens en stressvolle eindlijnen van het inleveren van werkstukken. Ik heb wel leuke dingen nog gedaan. En nieuwe producten ontdekt. Dus hier gaan we maar.

- DRINK -
tony chocolonely chocolademelk

Chocolademelk. Mmmm warm gemaakt met slagroom en die kleine marshmallow's die zacht worden naarmate je steeds verder opdrinkt. Ik vind chocolademelk echt heel lekker maar alleen als je het zelf maakt met echte chocolade. Totdat ik dit probeerde. Want ik hou nou eenmaal van Tony chocolonely en ik wilde dit dus graag uitproberen. En wat is het lekker. Het smaakt naar mijn zelfgemaakte chocolademelk (pluspunt een) en wat ik fijn vind is dat het slaafvrij is (pluspunt twee) dus deze chocolademelk is gemaakt onder goede werkomstandigheden. Maar het belangrijkte is het smaakt en het is echt alsof een engeltje in je mond plast. Sorry voor mijn taal maar dit is hoe mijn vader het zou beschrijven. En ik vind het er wel bijpassen. Al vind ik het ook een beetje raar om het zo op mijn blog te zetten. Maar ik vind het gewoon heel grappig klinken en heel waar.

Prijs: 2,19

- NOTEBOOK -
hema flower power

Zoals velen weten ben ik  verslaafd aan notebooks. Je kan er niet genoeg van krijgen. Zo denk ik daar in iedergeval over. Zo hoef ik ook geen reden te bedenken. Ik koop ze vaak met in mijn achterhoofd ik gebruik m vast wel. Ik koop ze dan ook vaak en wacht tot er een leuke gelegenheid is om het te gebruiken. En dat duurd soms een jaar soms twee en ook wel eens een maand of minder.  De prijs weet ik niet meer maar het zal wel rond de twee a drie euro zijn.

- BOOKS -
Liefdesbrieven aan de sterren

Het begint allemaal met een opdracht voor Engels: schrijf een brief aan een overleden persoon… Laurel kiest voor Kurt Cobain, omdat haar zus May gek was op zijn muziek. Net als May stierf hij jong. Na die eerste brief schrijft Laurel er nog veel meer aan dode sterren. Ze vertelt over haar leven op school, haar eerste verliefdheid en het verdriet om de dood van haar zus. Maar hoe kun je rouwen om iemand die je nog niet hebt vergeven voor wat zij heeft gedaan?

Het is mijn lieverlings boek of Elleanor & Park is mijn lieverlings boek maar ik kan niet goed kiezen. Een gedeelde eerste plaats. Het boek sleept je mee de diepte en vragen in. Waarom? Wat is er gebeurd? Het boek is en blijft geweldig tot de laatste letter.

hardcover: 17,99
Ebook 9,99

- MAKE UP -
Mascara hema

Make up. Ik heb een poos gehad dat ik het vaak draagde. Om mijn minder mooie huid te bedeken met een laag verf genaamd foundation. Begrijp me niet verkeerd als je weet hoe je het moet gebruiken dan kan het ook heel mooi zijn. Maar bij mij zag je het nog steeds alleen dan op een andere manier. Van een niet erg mooie huid naar rare bobels en rare kleurovergangen enz. Toch vind ik make up leuk. Zoals lippen en ogen. En ik zocht al even naar een fijne mascara. Sdie heb ik dus nu gevonden. Hij klont vrijwel niet en ik was verbaast over de lengte die hij achterliet. Ik ben er blij mee.

Prijs: 2,00 (het was  volgensmij in de aanbieding namelijk 1 +1 gratis dus ik was 1 euro kwijt en mijn moeder ook)

- PHONECASE -
Hema telefoonhoesje

Mijn vorige mobiel is gesneuveld en ik wilde mijn nu mobiel dus iets meer beschermen. Dus ik ging opzoek naar een hoesje. Ik had een leuke gezien maar vergeten op te slaan. Dom natuurlijk zo groot als het internet is. Ik kon het nergens meer vinden. Toen ik voor mijn vader een hoesje ging kopen vond ik toevallig deze voor mijzelf. En ik ben er heel blij mee.
 Prijs: 10,50 (volgensmij)

- CAMERA LENS -
18-200 mm

Hoge gil  en een grote glimlach. Dat was mijn reactie op het doosje 20 bij 20 wat voor mij stond. Wat erin zat was dus mijn lens die ik impulsief heb gekocht. Ik had hem al besteld voordat ik er erg in had. De 18-200 mm lens had ik aangeraden gekregen van iemand op Instagram. Via instagram DM-de we en hadden het over fotografie. Hij raadde het mij aan en ik ben blij dat hij dat heeft gedaan. Want ik ben er echt heel blij mee en ik zocht al heel lang naar een betere lens. Maar als het om lenzen gaat is het echt verschrikkelijk moeilijk eentje uit te kiezen. Je heb zoveel lenzen. Heel blij probeerde ik dus mijn lens uit. Nu kan ik en wil ik mijn lens niet meer missen. Zo fijn werkt hij.

Prijs : 100 euro (tweedehands en zonder verzendkosten enz. meegerekend)

- FOOD -
Peijnenburg appel & kaneel

Wow de combinatie appel kaneel. Het is net of je een appeltaart eet. Het smaakt geweldig. Ik heb het gegeten met mijn chocolademelk en o.  Het is nu op maar ik weet zeker dat ik mijn moeder ga smeken om nog een keer dit te halen. Hoeveel het kost moet je weer niet bij mij wezen. Iets van 2,50. Wat ik onthoud is de smaak en die is geweldig. Groetjes en geniet van je vakantie en de komende warme dagen (yay)!

Miriam Verkerk.