maandag 23 mei 2016

Bijna klaar

maandag 23 mei 2016

De regen valt neer op mijn haar en mijn handen. Op mijn rode broek zitten allemaal stippeltjes. Maar de regen kan me niks schelen. Ik ben van Natuurkunde af. Nooit meer Natuurkunde. Waarom had ik het gekozen? Oké ik vind het wel leuk 'Natuurkunde' maar het is lastig. Maar het ging goed. Mijn lastigste en ook mijn 1 na laatste examen zit erop. NOOIT MEER NATUURKUNDE. Een klein gilletje in mijn hoofd en ondanks de regen komt mijn glimlach niet meer van mijn gezicht af. Het maakt niet uit dat ik alleen moet fietsen 40 minuten lang. NOOIT MEER NATUURKUNDE. Naja als ik mijn examen heb gehaald natuurlijk anders moet ik het herkansen. Maar de kans is klein dat ik voor Natuurkunde gezakt ben. 

Deze foto's zijn van de meivakantie, al even geleden dus. Zoals je kan zien was het daar nog mooi weer. Niet dat ik het heel erg vind want luisteren naar de regen vanuit mijn bed vind ik heel fijn. Dit blogje stond dus al even klaar. Met foto's maar zonder tekst. Ik wist hier niks bij te schrijven. (De foto's staan stiekem al wel op mijn insta.)Want toen ik de foto's uitzocht was ik alleen maar aan het leren dus veel kon ik niet vertellen. En net zat ik te leren voor Biologie toen mij te binnen schoot wat ik wilde vertellen. Want geen Natuurkunde meer dat moet ik vieren. Na morgen ben ik klaar. Raar voelt het wel maar ook fijn. Alsof je verder met je leven kan. Iets nieuws kan ontdekken. Door gaan. Groot worden. Maar dit is niet alleen leuk. Ik vind het ook best eng. Wat komt eraan? Word het heel anders. Zal ik geaccepteerd worden. Zijn de mensen op het Grafisch Lyceum heel anders? Is de opleiding echt iets voor mij? Wat wil ik worden. Ik weet het niet. Ja ik vind het best spannend. Maar ook heb ik er zin in want o wat gaat het tof worden. Het voelt alsof ik er klaar voor ben en dat het tijd is om verder te gaan.

" De toekomst is onvoorspelbaar en onzeker, misschien vinden mensen het daarom wel heel leuk om te dromen en plannen te maken."


Als ik klaar ben met school ga ik werken maar ook reizen. Met mijn moeder, misschien met Esmee met mijn familie en misschien ook zelf. Ik wil dingen ondernemen zoals de natuur filmen en er foto's van maken. Ik heb vaak als ik 's ochtends naar school fiets dat ik om me heen zoveel schoonheid zie, en zoveel dingen die ik prachtig vind. Dat ik het het liefst wil vastleggen. Maar dat ik geen tijd heb om stil te staan en dat ik geen goeie camera mee heb. En natuurlijk veel logeren zoals met Joanne. Mensen ontmoeten en meeten.


Ik moet nu nog verder met leren. Maar ik hoop zo snel mogelijk weer online te komen. Er komt in ieder geval super leuke dingen aan. Ik heb zoveel leuke ideeën dat ik het gevoel heb uit elkaar te knallen.  Ik wil alles nu uitvoeren. Dit kan jammer genoeg niet maar ik wil het heel graag. Bijna vakantie. Dan heb ik zeeen van tijd.

Groepjes Mir.

PS voor diegene die nog examens hebben. Veel succes en geloof in jezelf.
PPS nog een fijne dag.