donderdag 17 maart 2016

Struinen door Amsterdam en het rijksmuseum

donderdag 17 maart 2016


Ik ben heel enthousiast en wanneer ik dat ben moet ik mijn ei kwijt. Zo nu dus ook. Ik moet gewoon even vertellen over vandaag. Met pijnlijke voeten en een beetje last van mijn nek. Uitgeput maar voldaan en met een warm gevoel in mijn onderbuik. Luisterend naar muziek. Zulke momenten dat je je even heel gelukkig voelt en dat niks dat stuk kan maken. Zo voel ik mij nu. Ik ben met school weg geweest naar Amsterdam. En daar wil ik iets over vertellen.

's Ochtends vroeg ging mijn wekker. Om 6:30 maar ik kon echt niet mijn bed uitkomen dus gunde ik mijzelf nog 10 minuten. Wat op stress uitliep. En toen waren we (mijn vader en ik in de auto) weer veel te vroeg bij een vriendin die we op zouden halen. Snap je het nog? Maakt niet uit. Ik ook niet. En daar stonden we dan voor de school die helemaal verlaten nog was te koukleumen op onze benen. Sommige nog niet helemaal wakker want vroeg was het wel ja. Maar ook enthousiast omdat iedereen er zin in had. Bijna iedereen. Ik zou naar het Rijksmuseum gaan waar we (vind ik) te kort rondliepen. En we moesten een tour volgen met koptelefoons op. Ik voelde me net een toerist alleen dan in eigen land. Gelukkig ga ik met mijn vader ook nog een keertje. Dan heb ik alle tijd om te verdwalen in het museum. Want groot is hij wel. (Ik hoop dat het een hij is haha.)


Na 90 minuten geluisterd te hebben. En veel weg gelopen van de groep omdat ik van veel te veel foto's wou maken mochten we de stad verkennen. Ik had een paar winkels op mijn lijstje staan zoals de Waterstones, Lush , The body schop, pluk en Dille & Kamille. Maar de laatste twee zijn we uiteindelijk niet naartoe gegaan. Te weinig tijd jammer genoeg. Wel ben ik wel onder andere bij de Starbucks geweest. En heb een aantal dingen gekocht.


Lush
Kalverstraat 98, 
1012 PJ Amsterdam

The body shop
Kalverstraat 157-159, 
1012 XB Amsterdam

Waterstone's
Kalverstraat 152, 
1012 XE Amsterdam


Pluk
Reestraat 19, 
1016 DM Amsterdam

Dille & Kamille
Nieuwendijk 16, 
1012 MK Amsterdam

Starbucks
Damrak 80-81, 
1012 LN Amsterdam


Ik hoop snel nog een keer terug te gaan naar Amsterdam. Want het is jammer dat we al snel weer weg moesten. Ik had graag een paar hotspots willen bezoeken en ontdekken. Maar de tijd stond ons dat niet toe. En al snel moesten we richting de dam om daar op andere klasgenoten te wachten. Een meisje die bij mij met twee vakken bij mij zit (kunst /handarbeid en wiskunde) had een polaroid camera mee. En ik mocht een aantal foto's maken en er zelf een houden. Dit was echt super tof want zoiets heb ik eigenlijk nog nooit in mijn handen gehad. En ik moet zeggen dat mijn portemonnee nu al kreunt want wat leuk is zo'n camera.  Met nog 2 uur te gaan reisden we weer terug naar de middle of no where. Om op school weer opgehaald te worden door mijn moeder. En dan beland ik eigenlijk bij nu. Net heb ik wat gegeten en nu sorteer ik nog even de foto's. Want wat wil ik deze foto's graag op mijn blog. Ik ben gewoon heel blij met vandaag.

-xxx- Miriam Verkerk