maandag 28 maart 2016

Ontbijtmuffins

maandag 28 maart 2016

Ik ben erachter te komen dat ik nog niet eens heb gevierd dat mijn blog twee jaar bestaat. Of naja dat ik twee jaar blog. Mijn blog zelf is een hoop verandert. Deze afgelopen twee maanden zelfs nog. Je kan mijn allereerste blogjes ook niet meer lezen. Die heb ik allemaal offline gezet. En mijn eerste blog ging over....... Tromgeroffel! Tips voor het maken van je huiswerk. O Miriam waarom zucht. Waarom ben ik niet met een leuk blogje als eerst begonnen? Ik ben begonnen op 

12 maart 2014 

Dus dat is twee jaar geleden. Nu twee jaar en twee weken en twee dagen. Maar ik wil er nog iets leuks mee doen. Ik weet alleen nog niet wat. Ideeën zijn welkom. Al schiet mij nu wel een leuk idee te binnen. Oke en nu mijn blogje wat ik wilde schrijven.Het recept
voor ongeveer 10 muffins

  • 100 gram havermout
  • 1 tl wijnsteenbakpoeder (ik heb gewoon bakpoeder gebruikt)
  • 2 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 2 tl kaneel
  • 2 tl vanillepoeder 
  • snufje zout
  • 100 g zwarte gedroogde moerbeien, bosbessen, appel of iets anders (ik heb bosbessen gebruikt)
Het is echt zo makkelijk dat er niks bij mij fout ging!!
1) verwarm de oven voor op 180˚C
2) Doe alles behalve je moerbeien/bosbessen/appel/iets anders in een kom met een staafmixer (of keukenmachine , blender of iets wat hetzelfde werkt.) en mix tot een glad beslag .
3) Voeg nu de moerbeien/bosbessen/appel/iets anders toe en roer dit door je beslag heen. 
4) Verdeel het beslag over de muffin vormpjes en bak ze in 30 minuten gaar. (kijk af en toe even of ze niet te donker worden) Met een saté prikker kan je kijken of ze gaar zijn.
5) Eeeeen dan zijn ze klaar om opgegeten te worden!


 How much of the five stars:

***
Ik geef deze ontbijt muffins net geen 4. Dat komt omdat het heel apart is. Je denkt een muffin te eten. Maar het is meer brood waar het op lijkt. Vind ik het dan wel echt lekker?? Jaaa zeker weten. Met bramen jam of honing is het heerlijk. Maar ook gewoon zo los. Ik eet ze stiekem ook niet als ontbijt maar ook als tussendoor of lunch. En ze zijn nog healthy ook. Dus moet ik nog meer zeggen? Nee toch, het is al duidelijk. En wow ik heb deze paar dagen drie artikeltjes geplaatst. Ga er maar niet vanuit dat dit vaak gaat gebeuren.

Ik ben benieuwd of jullie ze ook lekker lijken.
Groetjes
Miriam Verkerk