dinsdag 5 januari 2016

Kunst kijken met chantal - meeting

dinsdag 5 januari 2016


12 uur laat Joanne's klokje zien. Met een zucht draai ik me om en probeer inslaap te vallen. Ik lig al even wakker terwijl Joanne heerlijk slaapt en pieker nog wat door. En dan is het ineens ochtend. Tegen Joanne ontkennend maar toch een beetje misselijk van de zenuwen maak ik me klaar. Eerst zou ik niet gaan naar de meeting omdat het met reizen een te groot gedoe was. Lang leven wonen in de middle of nowhere. Joanne, haar moeder en zusje brengen mij naar de trein. En daar stap ik na inchecken in. Nog steeds zenuwachtig maar nu wel excited begin ik de reis. Voor het eerst naar Amsterdam.

Een beetje onwennig en met grote ogen om me heen kijkend sta ik voor de HEMA.Waar we hadden afgesproken. Al snel zie ik een meisje aanlopen die ik vaag herkende en met een lieve glimlach vraagt ze of ik naar een meeting ga. Waar ik natuurlijk luidkeels ja op antwoord. Ze stelt zich voor als Sonia. En we zijn nog niet uitgesproken of Chantal staat al achter Sonia. Ik kan nog half niet geloven dat ik Chantal in het echt zie en ze stelt zich voor (wat niet hoefde eigenlijk want natuurlijk weet ik dat zij Chantal is) en geeft een knuffel. Meteen voel ik me al meer op mijn gemak en ik krijg een voorgevoel dat het een leuke dag belooft te worden. Ondertussen stroomt het vol met meiden en het groepje word groter. Als bijna iedereen er is worden we aangesproken door een aparte man die zegt dat we de weg versperren wat niet zo was en terwijl we hem allemaal raar aankijken loopt hij verder. Toen de laatste ook arriveerden gingen we met z'n allen de metro in op weg naar de bakkerswinkel. Daar zou Naomi zijn en dan was onze groep compleet.


Bij de Bakkerswinkel aangekomen hebben we gekletst gedronken en sandwiches gegeten. Hele aparte combinaties maar wel heel lekkere. Mijn favoriet was er eentje met rucola sla, komkommer, honing mosterd dressing , avocado en nog meer wat ik niet heb onthouden. Maar de avocado haalde ik ertussen uit. Nadat iedereen hun buiken vol hadden gegeten, heel veel geklets en een aantal foto's gingen we op weg naar het museum.


De Bakkerswinkel
Roelof Hartstraat 68
1071 VM Amsterdam
Hoe moet je het eigenlijk voorstellen? Een meeting met andere instagrammers. Nou als je dat aan mij vraagt zou ik het zo omschrijven. Veel meisjes giechelend en kletsend met allemaal fototoestellen. Die zich als toeristen gedragen. Die er allemaal een beetje apart en heel kunstig uitzien. De ene nog meer dan de andere. En mij daartussen met een hele grote glimlach (omdat het zo gezellig was en ik het zo leuk vond.) En uiteindelijk veel te veel leuke foto's maken. (We zitten met z'n allen zeker op zo'n 1500 foto's.) De foto hieronder laat ook zien hoe dat eruit zag.


We hebben daar rondgelopen en je hoefde niet perse bij de groep te blijven. wat fijn was want dan had je de ruimte om rustig foto's te maken. En we vonden een groot raam waar Hanani deze foto's maakte van mij. Dankjewel daarvoor. Ze zijn erg mooi geworden. Het meeste ben ik met Hanne meegelopen in het museum en ook een poosje alleen met andere meisjes wat vooruit.
Na het museum kregen we allemaal iets leuks mee van Chantal en kreeg we een knuffel. Ik hoop nog een keer af te spreken met Chantal omdat ze zover ik heb gemerkt heel aardig is. Dus Chantal als je dit leest, hier de vraag. En met een aantal andere meiden heb ik nog steeds contact wat me heel blij maakt. Waar ik woon zijn niet veel mensen met de interesses die ik heb en daar voelde ik me geaccepteerd wat heel fijn was.  En als je een keer de kans heb moet je zeker een keer naar een meeting gaan. Ik vond het geweldig. We namen afscheid van Chantal die met Naomi nog even meeging. En liepen met nog een aantal meiden die nog niet weg wilde/ moesten richting de binnenstad.

Toen we richting de binnenstad liepen vroeg Romy voor outfit foto's en anderen wilde ook nog een aantal foto's. Dit eindigde zowat in een fotoshoot en mijn handen begonnen toch wel wat koud te worden. Toen we verder liepen zagen we een ijsbaan waar ze warme chocolademelk verkochten. Dit sprak iedereen wel aan omdat het echt koud begon te worden. En daar stonden we op een bruggetje boven het ijs met warme chocolademelk en proberen foto's te maken. Met dit groepje hieronder + Myrthe heb ik de rest van de tijd doorgebracht tot ik echt terug moest omdat ik mijn trein niet wilde missen.


Uiteindelijk miste ik mijn trein richting Gouda toch. En moest ik een uur wachten. Wat best wel even balen was. Maar ik heb Starbucks gehaald en was toch heel blij dat mijn dag zo geslaagd was. Ik hoop dat je een beetje mee krijg hoe gezellig het was want de gezelligheid was niet met woorden uit te leggen.

Ik wil even duidelijk zeggen dat de foto's niet alleen door mij zijn gemaakt, (future me: Toen ik dit blogje had gemaakt stond overal de naam en link van de persoon die de foto had gemaakt eronder. Maar omdat mijn blog een keer gecrashed is kan ik niet meer vinden van wie welke foto was. Dus ik hoop dat de foto's alleen op mijn blog blijven en niet word gebruikt door iemand anders. )

Misbruik daarom niet  de foto's door ze zelf te gebruiken zonder erbij te vermelden wie de foto heeft gemaakt. Dat zou ik heel vervelend vinden en zoals Chantal altijd zegt: "Dan komen we je opzoeken met een cactus en dwingen we je om die cactus een knuffel te geven."


Liefs, Miriam Verkerk.