zaterdag 19 december 2015

Wrap it up

zaterdag 19 december 2015


Dit weekend ga ik naar Joanne toe. Volgens mij voor jullie nu wel een bekende. Daar ga ik dus vanaf zondag tot woensdag naar toe. Maar we hadden al van de zomer geloof ik "Joanne help me even dit klopt toch?" afgesproken om deze winter sint en kerst cadeautjes te kopen. Met een budget van 20 euro liep ik afgelopen tijd te piekeren wat ik toch eens zou geven. Maar ik ben er wel over uit gekomen en ben er heel blij mee. Wat ik heb gekocht vertel ik natuurlijk niet en Joanne voor jouw nu een sneak peak. Om je nieuwsgierig te maken. Ik heb nog iets voor haar wat nog online komt. Maar dat is een do it by yourself. Ik laat jullie zien hoe ik dit heb gemaakt.

Wat heb ik gebruikt:
- decoratie bessen
- zwart wit touw (Je kan ook ander touw of wol gebruiken)
- bruin kaft papier/ inpak papier
- twee witte kante onderzetten / doyleys (wie weet hoe deze dingen heten)
- zwarte stift
- decoratie sterren
- verse dennentak
- gedroogde sinaasappel schijfjes (je kan ze ook zelf drogen)

Pakje 1,

Dit idee komt bij Zoella vandaan. Maar zij heeft met koperspray gewerkt en ik niet. Ook heb ik het touw op een andere manier gebruikt. Wat ik eerst heb gedaan is mijn cadeau ingepakt. Met het bruine inpak papier. Daarna knipte ik het witte kante ding waarvan ik de naam niet weet ' als je het wel weet laat een reactie achter ' door de midden. Zodat ik ze in de hoekjes kon plakken. Nu was mijn cadeautje niet zo groot. Maar je kan ook gewoon een hele gebruiken en knippen tot het midden. Dan moet je waar je heb geknipt die over elkaar heen leggen en krijg je een soort van puntzak. Maar ik heb mijn twee helfden op de hoek vastgeplakt en het randje wat uitstak omgeslagen. Die plakte ik vast door het plakbandje aan de boven en onderkant aan elkaar vast te plakken. Zodat het aan twee kanten plakt. verder doe je het touw eromheen. En je bent klaar.

Het touw maak je vast door een lang stuk af te knippen. Deze leg je voor je neer en het cadeau leg je op zijn kop in het midden er bovenop. Nu breng je het ene touw over het cadeau heen en het andere ook. In plaats van nu een knoopje te maken draai je het touw een kwart slag zodat er een plus ontstaat. En draai je het cadeau om Je brengt de twee stukken naar elkaar toe en maakt er een knoopje of strik in. 

Pakje 2:

Bij dit cadeautje heb ik weer het ingepakt met bruin papier en een touw eromheen gedaan. Zie bij de vorige hoe je dat doet. Maar dan in plaats van een strik heb ik dus een knoopje gemaakt.  En de denne tak plus de besjes eraan geknoopt. Aan de uiteinden van het touw heb ik de sneeuwvlokjes geknoopt. Je kan zelf kiezen wat je erbij doet weg doet of gebruikt.

Pakje 3:

Sinaasappel drogen, dit heb ik gedaan door een sinaasappel met een kaasschaaf plakjes eruit te snijden. En deze op een handdoek neer te leggen. Ik heb ze een nachtje laten drogen maar 2-3 uur is wat nodig is. Dan zijn ze al klaar. Simpel toch. En deze schijfjes heb ik samen met twee dennentakjes vast geknoopt aan het touw. Maar voordat ik het touw vast maakte heb ik eerst zo'n witte kante rondje vast geplakt met plakband.

Pakje 4:

Het laatste pakje. Weer niet lastig maar je moet er maar op komen. Mijn cadeautje heb ik weer ingepakt mer bruin pakpapier. Surprise, wat een verassing. Met een viltstift heb ik er kerst figuurtjes op getekend. Ik besloot voor besjes, takjes met blaadjes, blaadjes en sneeuwvlokjes te gaan. En om het niet te eentonig te maken heb ik een ander soort touw gebruikt. Dit touw lijkt een beetje op stro vind ik zelf. Op een papieren tasje heb ik een groot rondje oogjes en twee takjes getekend met merry x-mas. 
Ook voor jullie een
merry x-mas 

Groetjes Miriam Verkerk