zondag 13 december 2015

Grafisch Lyceum Rotterdam

zondag 13 december 2015

Ik ben afgelopen vrijdag naar het grafisch lyceum geweest. Nu was ik al een poosje bezig met de toelatingsopdracht. En vrijdag was het zover. Ik moest daar heen. Om 15:15 moest ik daar zijn om mijn opdrachten in te leveren. En daar twee opdrachten en een toets te maken. Ik vertel je hoe het mij verliep en hoe mijn dag was.

 Ik werd om acht uur wakker omdat ik half negen bij de kapper zou zijn. De vorige dag besloot ik in een opwelling om een pony te knippen. Die ik nu heb zoals je kan zien. Ik werd wakker en voelde me meteen kotsmisselijk en had een vreselijke buikpijn. En daar baalde ik enorm van. Na de kapper werd dat gelukkig minder en om kwart over een stapte ik op de fiets.


Ik reisde met de waterbus richting Rotterdam en was wat te vroeg dus heb even rondgewandeld door de koopgoot. Toen ik aankwam op het grafisch lyceum werden we met zijn allen in een groot lokaal gestopt. Het voelde net als een tentamen. En daar heb ik twee en half uur gezeten. Ik weet natuurlijk niet hoe anderen het hebben gedaan maar mij verliep het voor mijn gevoel wel heel goed. Ik wist alle toets vragen en was zeer tevreden over een van de twee tekenopdrachten. Ik stapte met een voldaan en opgelucht gevoel het GLR uit.

Maar nog niet eens buiten was mijn blijde gevoel al weer wat weg want voor mij zag ik een donkere weg met druppels die op de grond uiteen vielen op de stoeptegels en in de plassen. Het regende met bakken naar beneden. En ik moet zo'n vijftien minuten fietsen. En door de haast om op tijd bij de pont te komen reed ik nog verkeerd ook. Het resultaat was dat ik veertig minuten moest wachten op de volgende waterbus en drijfnat was. Toch ben ik blij met deze dag. En een beetje regen is niet erg. Want eenmaal thuis geniet je er nog meer van dat je droog zit en thuis bent.

Over vier weken weet ik de uitslag en ik hou jullie zeker op de hoogte.
Miriam Verkerk