zondag 18 oktober 2015

Autumn slinger

zondag 18 oktober 2015

Joanne is al vanaf zaterdag bij mij. En wij zijn wij niet als we niet iets zouden gaan maken. Wow wat een zin. Maar dit keer lag het wat lastiger. Want soms is het zo lastig iets te bedenken. En dit noemen ze inspiratieloos. Ugh zo irritant. Na heel Pinterest af te speuren en heel vaak "nou wat gaan we nu doen" zeggen kwamen we iets tegen. Namelijk een houten slinger met Christmas. Nu is het geen kerst dus besloten we herfst in het engels erop te schrijven. Ik wil dus graag het resultaat laten zien en vertellen hoe we dit hebben gemaakt. En zo hopelijk jouw helpen inspiratieloos tegen te gaan.Ps, Joanne  heeft hier ook een artikel over gemaakt op haar blog. Dit is zeker de moeite waard om op te kijken. (haar naam is de link dus daarop kan je klikken).Nodig:
  • Houtjes / tak (doorsnee is ong 8 cm)
  •  Touw
  •  Stift
  •  Fineliner
  •  Potlood en gum
  •  Glitter pen (is niet perse nodig)
  •  Afkortzaag (als je dat niet heb een gewone zaag)
  •  Boor (het boortje had een diameter van 4 mm)
Als eerst gingen Joanne en ik opzoek naar een mooie tak met een mooie afmeting. We gingen naar de lek en daar waren kleine jongetjes die zich voor ons gingen verstopten. Om ons af te luisteren of zoiets. Ik heb geen idee. Maar we hadden hun allang gezien toen ze zich verstopte. Dat was echt een beetje grappig en ongemakkelijk. Ze zaten daar maar achter die struik terwijl wij hen zagen zitten en een tak aan het kiezen waren. En we kwamen uit op een tak met de doorsnee van 8 cm. 

Eenmaal terug zaagde ik ze in plakken van een centimeter. En lieten we ze een nachtje drogen. De volgende dag bleek eenmaal dat het niet slim was geweest om de plankjes op de verwarming te leggen. Als hout te snel droogt dan gaat het scheuren. Zo was dat ook bij twee plankjes van mij. Maar die heb ik expres aan het begin en einde gedaan. En eigenlijk vind ik het er wel heel leuk uit zien. Vandaag boorde we er een gaatje een halve centimeter van de rand in. Het woord dat gaat pronken op de houten slinger is autumn. En ik tekende twee verschillende bladeren aan het begin en einde. Ook besloot ik met glitter pen de lege vlakjes op te vullen. En dan is je slinger al bijna klaar.

Wat Joanne en ik deden was lusjes maken door de gaatjes heen. En deze lusjes vast maken aan een lang draad. Wat je ook kan doen is aan de achterkant het draad vast nieten met een nietmachine. Maar ik vind het zo mooier hangen. Ik wil hem gaan ophangen aan mijn muur boven mijn bureau.
Allereerst wil ik Joanne bedanken dat ze mijn model wou zijn. Ik ben heel blij met het eindresultaat. Ik vind het heel gezellig om je kamer in het thema van het weer te maken. Als jij het ook maakt maak een foto en laat het zien!! Ik vind het erg leuk om jullie resultaten te zien. Maar je hoeft het niet perse te maken hoor.

Groetjes,
Joanne en Miriam.