zaterdag 22 augustus 2015

Verhuizen en hangende plantjes

zaterdag 22 augustus 2015


Laatste vrijdag had ik opeens een gevoel en een drang. Drang om het even weer helemaal om te gooien. Alles op z'n kop te zetten. En iets nieuws te doen. Dus besloot ik te verhuizen van kamer. En wel naar de kleinste kamer in ons huis. Tja wat zal ik hier toch eens bij zeggen. Ik weet dat vele van mijn leeftijd juist groter willen en ruimer. Maar ik vond dat juist een heel mooi kamertje. En ik vind dat het spreek woord:

Klein is fijn, groot is idioot.

Ook heel goed bij mijn gevoel passen. Dus ik heb veel moeite gedaan om mijn ouders over te krijgen. Als ze meteen hun goedkeuring hadden gegeven was ik al klaar geweest. Maar mijn ouders snapte mij niet en verklaarde mij voor gek. Met de tegen woorden "Ik zal voorzichtig doen en jullie gaan er alleen maar op vooruit" is het me gelukt.  En eindelijk mocht ik die avond nog beginnen. Mijn moeder heeft meegeholpen en binnen een avond hadden we twee boeken kasten een kast een ladekast mijn bed bureau en kleine kastje omgewisseld. Mijn kleding kast staat nog samen met mijn piano in de oude kamer.Omdat ik nu een andere kamer heb die rustiger en mooier is. Kan ik weer veel erbij maken. En ik besloot met hangende plantjes te beginnen. Ik had al eerder het touw gekocht toen ik bij Joanne logeerde. En de potjes had ik ook al. Dus ik heb de touwtjes geknoopt en de plantjes vandaag gekocht. En wat ben ik blij met het resultaat. Ik vind het heel tof geworden.


Ik heb deze op pinterest gezien en ik had meteen de drang om hem te maken. Dus gisteren ben ik in papa's schuur aan de slag gegaan. En eerder die dag bij de kringloopwinkel had ik de reactiebuisjes gekocht. Mijn moeder vond ze heel toevallig. Echt super toevallig. Ik had een houtje opgezocht, En ben er gaten in gaan boren met een bladboor. (Als je niet zo handig bent kan je het aan je vader vragen.) Toen heb ik er twee gaatjes voor het touw ingeboord en het hele houtje opgeschuurd. En opgehangen. Ik ga van de winter er gedroogde lavendel in doen. Maar nu zit er nog de "levende" lavendel in. Ik heb het geplukt en in de reageerbuisjes in water gezet. Verder staat er nu een Aloë vera en nog een andere plant op mijn kamer. De plant op de foto naast mijn hangende reageerbuisjes rekje.Vinden jullie het ook zo leuk het af en toe om te gooien en houden jullie net zoveel van planten als ik?

MirGeen opmerkingen :